PNL sprijină pactul politic național propus de Klaus Iohannis
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic

Orban îi promite susținere necondiționată lui Klaus Iohannis. Ce spune despre referendumul pe justiție

Ludovic Orban, președintele PNL, precizează faptul că este alături de Klaus Iohannis indiferent de ce decizii va lua acesta. Partidul său îl va susține pe Iohannis dacă va decide organizarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare.

„Știți foarte bine că între președintele Iohannis și Partidul Național Liberal există un parteneriat cunoscut, transparent. Avem încredere în Președintele României, are discernământul, are toate elemntele de analiză la dispoziție și indiferent ce decizie va lua Președintele României, vom fi alături de demersurile pe care le va iniția Președintele României. În ceea ce ne privește, noi suntem susținătorii clari ai integrității în exercitarea funcțiilor publice. Partidul Național Liberal are un cod de integritate, cel mai sever cod de integritate pe care îl poate avea vreun partid politic din România. Cod de integritate care a fost aplicat în litera și spiritul lui. Partidul Național Liberal a depus un proiect de lege pentru a interzice ocuparea de funcții publice, respectiv interdicția de a candida la funcția de președinte și la funcția de parlamentar în cazul unor condamnări definitive. Partidul Național Liberal este un apărător al independenței justiției, un apărător al liberului acces al cetățenilor la actul de justiție.Un apărător al non-implicării politicului în actul de justiție și de asemenea, Partidul Național Liberala fost un luptător în prima linie pentru ca justiția să fie o putere în stat și să se înfăptuiască fără opreliști din partea palierului politic sau din partea altor structuri care nu au ce să caute în justiție”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii