Orban, despre SUSPENDAREA lui Iohannis. ”Faptul că se consultă cu noi e normal” 1
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic

Orban, despre SUSPENDAREA lui Iohannis. ”Faptul că se consultă cu noi e normal”

Ludovic Orban a declarat, luni, că întâlnirile dese ale președintelui Klaus Iohannis nu reprezintă un motiv de suspendare a șefului statului. Liderul PNL a adăugat că ultima întrevedere cu Iohannis a avut loc la inițiativa acestuia.

„Nu există niciun temei constituțional pentru a iniția procedura de suspendare, dar dacă vor să se umple de ridicol pot să inițieze. Implicarea politică, președintele Iohannis spre deosebire de tătucul PSD Ion Iliescu nu a spus niciodată votați cu PNL și nu s-a manifestat. Faptul că se consultă cu noi e normal, fiind partidul pe care l-a condus, cu care s-a prezentat în alegeri”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței BEX al PNL de luni din Parlament.

Președintele PNL a mai explicat că ultima întâlnire între liberali și Klaus Iohannis a avut loc la inițiativa președintelui: „A fost o înțelegere comună între domnul președinte și PNL. Cu siguranță că ne-a invitat președintele, pentru că el a fost gazda”.

Întrebat dacă este necesar un referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă președintele are o intenție în acest domeniu sunt convins că o va comunica. PNL este în parteneriat corect, normal care este stabilit prin angajamentele pe care ni le-am luat în momentul în care președintele Iohannis a câștigat funcția de președinte fiind candidat al PNLși cu siguranță ne susținem reciproc”.

Orban a mai precizat că întâlnirile între liberali și Klaus Iohannis au loc în mod constant.

„Nu o să vă spunem chiar la fiecare întâlnire, ne vedem periodic şi comunicăm important este că există o comunicare, o coordonare a poziţiilor, împreună susţinem ceea ce considerăm că este bine pentru România şi cred că importanţa preşedintelui României în perioada în care România exercit preşedinţia Consiliului UE creşte foarte mult pentru că este la ora actuală liderul cu cea mai mare credibilitate la nivelul UE şi practic singurul care are capacitatea de a îmbunătăţi imaginea României grav deteriorată de acţiunile PSD-ALDE”, a conchis liderul PNL.

Reacția lui Ludovic Orban vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, miercurea trecută, cu liberalii, discuțiile fiind confirmate și de Ludovic Orban. Acesta a explicat că discuțiile au vizat în principal agenda europeană, iar surse politice susțin că s-a vorbit și despre europarlamentare. Întâlnirile între președintele României și liberali vor avea loc de două ori pe lună pe tot parcursul anului, au adăugat sursele menționate.

La începutul anului 2017 preşedintele Klaus Iohannis anunţa iniţierea unui referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii. În luna decembrie a anului trecut șeful statului a spus că referendumul privind justiția este o temă de actualitate, însă nu a oferit un orizont de timp pentru organizarea unui asemenea demers.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a sesizat, joia trecută, Curtea Constituțională în legătură cu modificarea legii care interzice organizarea referendumului la aceea dată cu desfășurarea alegerilor europarlamentare, informează Administrația Prezidențială. Obiecția de neconstituționalitate va fi dezbătută de CCR pe 6 martie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.