ALERTĂ. Orban dă lovitura de grație PSD. Taie pensiile speciale. Le ia banii baronilor locali. VIDEO 1
Ludovic Orban mișcare de ultimă oră. Întâlnirea care spulberă PSD
Ultima Ora Breaking News Economic Politic

ALERTĂ. Orban dă lovitura de grație PSD. Taie pensiile speciale. Le ia banii baronilor locali. VIDEO

Premierul Ludovic Orban  a declarat că Executivul analizează angajarea răspunderii în Parlament pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„O sa le mai oferim și alte ocazii pentru depunerea unei motiuni de cenzura. Analizam acum sa ne angajam raspunderea pe desfiintarea pensiilor speciale pentru parlamenatari. Vom vedea cum vor vota parlamentarii”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a mai declarat că Guvernul vrea să intervină în cazul în care „prin tergiversări procedurale” modificarea legislaţiei în privinţa alegerii preşedinţilor de consilii judeţene nu va fi adoptată pe cale parlamentară.

„În privinţa alegerii preşedinţilor de consilii judeţene, din cauză că şi UDMR susţine această alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, există o şansă foarte mare ca acest proiect de lege să iasă din defuncta Comisie de cod electoral.

Există o majoritate favorabilă să se poată adopta pe cale parlamentară, dar vom analiza să vedem clar ce se întâmplă. Şi aici vrem să intervenim în cazul în care prin tergiversări procedurale poate fi împiedicată adoptarea acestei modificări (…) adică, practic, respingerea Ordonanţei 40, cea care a reglementat schimbarea modului de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene.

Şi poziţia noastră este foarte clară, vrem ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni”, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, într-un interviu acordat Hotnews.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.