ORBAN TAIE ÎN CARNE VIE. OMUL LUI DĂNCILĂ DAT AFARĂ DIN GUVERN! FOTO
Ultima Ora Politic

Orban amenință: ”Vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD”

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că cea de-a doua rundă de negocieri cu partidele privind învestirea noului Guvern vor continua săptămâna viitoare, miercuri şi joi, „dacă este necesar”. De asemenea, acesta a mai spus că PNL va veni cu o strategie pentru a trece de un „boicot ruşinos” pe care încearcă să-l facă PSD pentru a se menţine la putere.

„Luni şi marţi continuă consultările cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român. Miercuri şi, dacă este necesar şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de învestitură. Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim la putere rămăşiţele unui guvern eşuat şi care a fost demis prin moţiune de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, după o şedinţă de campanie, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, parlamentarii PNL sunt pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea viitorul miniştri şi la votul în plen.

„Parlamentarii PNL vor fi pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea şi la vot în plen cât mai repede posibil, pentru că obiectivul nostru este să dăm cetăţenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România”, a adăugat premierul desemnat.

Cât priveşte legile pe care partidele din Opoziţie le cer înainte de învestirea Guvernului, Orban a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota în favoarea acestora, aşa cum s-a stabilit în negocieri.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la o şedinţă a PNL pe tema campaniei la prezidenţiale, timp de aproximativ 2 ore şi jumătate, fără a da declaraţii de presă la final.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii