Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Ultima Ora Politic

Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern

Ludovic Orban a declarat, marți, după ce a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, că nu va anunța lista miniștrilor propuși în noul Guvern înainte de negocierile pe care le va purta cu formațiunile politice din Parlament care au susținut moțiunea de cenzură de demitere a Guvernului.

„Am parcurs primul pas și anume desemnarea persoanei care este învestită să formeze Guvernul. Pașii următori sunt negocierile politice. Nu pot să vă prezint înainte de debutul acestor negocieri nume de candidați pentru că în aceste discuții cu toate formațiunile politice care sunt participante la efortul de susținere a moțiunii de cenzură și alături de care am dat jos Guvernul PSD, nu putem ști exact care sunt toate condițiile, ce formațiuni politice își doresc să intre la guvernare, ce elemente doresc să introducă în programul de guvernare pentru susținerea Guvernului”, a declarat Ludovic Orban în fața sediului PNL.

Acesta a mai spus că după finalizarea negocierilor va prezenta lista noului Cabinet, informează mediafax.ro.

„În momentul în care vom finaliza negocierile politice vom prezenta lista Cabinetului. Am convocat liderii de grup și alte persoane responsabile în derularea procesului de negociere și acum definim calendarul”, a afirmat Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută marți la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.