Dăncilă în alertă. Boc a primit funcție la Bruxelles. Guvernul verificat de primarul Clujului. Dovada
Orașul lui Boc, un pas în fața Capitalei. Polițiștii vor fi dotați cu camere video portabile
Ultima Ora Politic Social

Orașul lui Boc, un pas în fața Capitalei. Polițiștii vor fi dotați cu camere video portabile

Polițiștii locali din Cluj-Napoca vor avea camere video portabile, astfel încât activitatea lor va fi monitorizată pe toată durata programului de lucru în oraș. Primarul Emil Boc spune că este interesat de modul cum interacționează polițiștii cu cetățenii, transmite MEDIAFAX.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca trebuie să fie în serviciul comunității, nu să stea la cafele pe terasă și să dea telefoane personale.

„Am lansat în sistemul de achiziții publice SICAP licitația pentru achiziția a 250 de bucăți sisteme audio-video portabile de tip <<BodyWorn Camera>> pentru dotarea Poliției Locale. Valoarea investiției este estimată la 335.000 de lei. Este vorba de camere video portabile pe care le vor purta polițiștii locali pe durata programului de lucru în oraș. Acestea vor filma și vor înregistra tot ce vor vorbi cu cetățenii, vor monitoriza activitatea polițiștilor locali, având rolul de a-i proteja și pe ei, dar mă interesează să aibă o atitudine potrivită, bazată pe lege, în relația cu cetățenii, să fie în serviciul comunității, nu să stea la cafele pe terasă și să dea telefoane personale. Ideea ne-a fost sugerată de șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, care a văzut cum funcționează acest sistem în SUA”, a spus Boc.

Potrivit anunțului de licitație, achiziția camerelor video portabile este suportată din bugetul local, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 4 septembrie 2019.

Site-ul producătorului american arată că dispozitivele dorite pentru polițiștii locali din Cluj-Napoca sunt „cele mai moderne camere portabilă de pe piață care folosesc Inteligența Artificială”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.