Video. Dragnea a ajuns la vot. A venit cu escortă
Ultima Ora Politic

Opoziția nu se lasă. Au sesizat CNA în cazul TVR pentru emisiunea lui Dragnea și Petre Daea

Liberalii cer din nou CNA să analizeze emisiunile difuzate de TVR pe 12 și 19 mai în care apar Liviu Dragnea și Petre Daea, a anunțat, luni pe Facebook, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, precizând că postul public de televiziune a încălcat legislația electorală.

„PNL a sesizat din nou CNA în legătură cu emisiunea ”Viața satului” de la TVR1. Transformarea TVR în trâmbița PSD cu încălcarea legislației electorale și sfidând cetățenii plătitori de taxe pentru televiziunea publică nu mai poate fi tolerată! Suntem hotărâți să adresăm sesizări instituției competente ori de câte ori legea este încălcată și obligația de informare a TVR este transformată în manipulare pe față! Săptămâna trecută, am sesizat CNA în legătură cu emisiunea ”Viața satului” de pe postul TVR1, unde Liviu Dragnea și Petre Daia promiteau fermierilor râuri de lapte și miere, fără niciun marcaj publicitar. Ieri, emisiunea ”Viața Satului” l-a avut invitat în platou iarăși pe Liviu Dragnea, tot fără afișaj specific, deși conținutul emisiunii a fost vădit publicitar. Nu ne-am mira să îl revedem în platou pe Liviu Dragnea și la emisiunea următoare, care pică fix în 26 mai când în România sunt alegeri!”, a scris Raluca Turcan, luni pe Facebook.

PNL solicită Consiliului Național al Audiovizualului să analizeze respectarea prevederilor privind campaniile electorale de către TVR.

„Somăm CNA, către care am trimis astăzi o nouă sesizare, să analizeze de urgență respectarea de către TVR a prevederilor privind promovarea electorală și să ia măsurile ce se impun. Televiziunea publică trebuie să își îndeplinească rolul conferit de lege, atât în timpul campaniilor electorale, cât și în afara lor. Postul public de televiziune este al publicului plătitor și față de acesta are obligații, nu față de Liviu Dragnea!”, a mai spus Turcan.

În sesizare, PNL amintește CNA că în perioada campaniei electorale televiziunile sun tobligate să nu facă propagandă electorală.

„Revenire asupra sesizării privind emisiunea Viața Satului, difuzată în data de 12 și 19 mai, la TVR1. Vă solicit să verificați respectarea prevederilor legale pivind promovarea electorală în cazul emisiunilor „Viața satului”, de pe TVR1, difuzate în data de 12 și 19 mai, la care au participat președintele PSD Liviu Dragnea și ministrul Agriculturii Petre Daea. Am sesizat CNA în data de 13 mai și până în acest moment instituția nu a dezbătut acest caz. Vă reamintesc faptul că este o săptămână de campanie electorală, iar dacă Televiziunea Publică nu va fi obligată să respecte legea, există riscul să facă propagandă electorală și în ziua votului, astfel consecințele vor fi unele ireversibile”, prevede sesizarea făcută, luni, de către PNL.

Pe 13 mai, PNL solicita CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze „cum de au ajuns Liviu Dragnea și Petre Daea să facă propagandă electorală” în emisiunea ”Viața Satului”, difuzată, duminică, la postul public de televiziune.

Și alianța USR-PLUS a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să analizeze cum a făcut TVR promovare electorală, într-o emisiune în care au apărut președintele PSD Liviu Dragnea și ministrul Agriculturii Petre Daea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.