Opoziția îl ia la mișto pe Teodorovici. ”Credea că mai are timp să ascundă jaful” 1
Ultima Ora Politic

Opoziția îl ia la mișto pe Teodorovici. ”Credea că mai are timp să ascundă jaful”

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat că votul de miercuri din Parlament, unde PSD nu a mai avut majoritate, a creat panică la unele instituții, precum M. de Finanțe sau Curtea de Conturi. El susține că instituțiile credeau că moțiunea nu va trece și că mai au timp să ascundă jaful din banul public.

„Panică mare la MFP! Votul de ieri din Parlament a creat panică în anumite instituții ale statului. La MFP, ANAF, Curtea de Conturi, Comisia de Strategie, ASF etc. Acele instituții care în loc să ne protejeze de infractorii din PSD, i-au ajutat să fure și să falsifice date. Știu că sunt vinovați, toți”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Senatorul PNL a adăugat că cei de la Ministerul de Finanțe credeau că moțiunea nu va trece și că vor mai avea timp să ascundă ilegalitățile comise.„La MFP nu vor să prezinte execuția bugetară pentru luna August, (și dacă foloseau un Abac și tot aveau datele până acum) pentru că încă nu au reușit mascheze toate ilegalitățile. La fel și la ANAF mai ales după ce au aflată că știu exact unde să merg și să arăt cum au furat banii companiilor. Până ieri erau siguri că nu trece moțiunea. Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”, a adăugat Cîțu.

El precizează că dacă PNL va intra la guvernare va prezenta în primele două săptămâni situația economiei din România.„Ghinion băieți! În primele două săptămâni de guvernare prezentăm situația reală a dezastrului din economie. Iar atunci să vedem ce scuze mai au instituțiile statului să nu-și facă treabă și să meargă după vinovați. Vine, vine, călca totul în picioare!”, mai scrie liberalul.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri. Acesta a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să își dea demisia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.