Dăncilă și Tăriceanu pierd totul. Șefia Guvernului și președinția Parlamentului
Ultima Ora Politic

Opoziția atacă PSD-ALDE. ”Pune România în conflict cu Europa!”

PSD și ALDE înregistrează o premieră tristă după aderarea noastră la Uniunea Europeană: vor conduce o campanie electorală bazată pe demonizarea Bruxelles-ului și a regulilor UE, printr-un discurs eurosceptic și profund antieuropean.

Cum s-a ajuns aici, într-o țară în care cetățenii au fost constant entuziaști în legătură cu apartenența României la UE? Spre deosebire de liderii Poloniei sau ai Ungariei, care și-au construit ani de zile o întreagă ideologie în jurul naționalismului economic, cei din România fug de răspundere în fața unor probleme de ordin penal. Pe șefii PSD-ALDE nu convingerile de ordin economic sau ideologic îi mână în luptă pentru a ne scoate din Europa, ci interesele lor pur personale, mai cu seamă situațiile lor juridice. Pentru a se salva, au nevoie de un stat slab, aservit partidelor lor. Or, o asemenea situație nu poate fi imaginată într-un stat membru al Uniunii Europene.

Asumarea unui discurs politic toxic, menit să-i întoarcă pe votanții PSD și ALDE cu fața de la Europa, va avea consecințe imposibil de calculat astăzi și este sinonimă cu sinuciderea politică a României în fața întregului continent, spre satisfacția blocului sovietic. PSD-ALDE au dus țara pe contrasens cu Uniunea Europeană și amenință să ne scoată din Europa. Dacă opoziția democratică și societatea civilă nu vor lupta împotriva corupției și a acestei atitudini despotice, un asemenea scenariu poate deveni realitate!

Pe 26 mai avem forța să îndreptăm situația dificilă în care actualii guvernanți ne-au pus pe toți cei care, în majoritate, suntem pro-europeni! Participarea noastră în număr suficient de mare la alegerile europarlamentare și la Referendumul anunțat de președintele Iohannis va fi cea mai puternică armă democratică împotriva coaliției PSD-ALDE. Avem șansa de a ne apăra țara și democrația cu votul liber exprimat. PNL poate să readucă Europa în inimile tuturor românilor și să lupte, împreună cu președintele țării, pentru garantarea statului de drept!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.