Opoziția atacă Guvernul după publicarea rectificării bugetare. ”Fură din buzunarele românilor” 1
Ultima Ora Politic

Opoziția atacă Guvernul după publicarea rectificării bugetare. ”Fură din buzunarele românilor”

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că Guvernul PSD-ALDE „fură din buzunarele românilor” introducând noi taxe și impozite pentru țigarete, zahăr și tichete cadou. El mai transmite că Executivul favorizează sectorul bugetar în detrimentul celui privat.

„PSD+ALDE au aruncat România în haos financiar. Disperați vin acum cu noi taxe. După ce doi ani si jumatate au cocosat cu taxe sectorul privat acum introduc alte taxe. Opulența și dezmățul bugetarilor trebuie să fie susținute de cineva”, a transmis senatorul PNL Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

Cîțu a precizat că aceste noi taxe înseamnă „furt din buzunarele românilor” și că premierul Viorica Dăncilă „omoară sectorul privat și le dă liber bugetarilor pe 16 august”.

„Noile taxe înseamnă 500 milioane lei furați din buzunarele romănilor. Iar reducerea cheltuielilor cu secretarii de stat este de doar 28 milioane lei. Așa își bat joc PSD+ALDE de români.(…) PSD+ALDE sunt așa disperați că introduc contribuții și la tichetele cadou”, a mai precizat acesta.

Florin Cîțu a mai afirmat că PNL va elimina contribuțiile la veniturile nesalariale și că va aduce dovezi pentru faptul că Guvernarea PSD-ALDE „a măsluit” rectificările de anul trecut.

„Guvernarea PNL va elimina contribuțiile la veniturile care nu sunt de natură salarială.(…) Așa cum am promis voi prezenta dovezi că au măsluit rectificările anul trecut. Toți cei responsabili de la CNSP și MFP vor răspunde penal pentru aceste fapte”, a mai completat liberalul.

Afirmațiile liberalului vin în contextul în care, Ministerul Finanțelor a publicat, marți, proiectul de rectificare bugetară, în care este menționată modificarea regimului fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate în legătură cu o activitate dependentă și includerea acestora în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii. De asemenea în proiectul de rectificare bugetară se mai specifică și creșterea nivelului accizei totale pentru țigarete și introducerea băuturilor răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr în sfera produselor supuse accizelor nearmonizate.

Totodată, Guvernul a anunțat, după ședința de săptămâna trecută, că angajații din sectorul bugetar vor avea liber pe data de 16 august.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.