Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Ultima Ora Politic

Opoziția a luat foc. Un deputat PSD, condamnat la închisoare, încă votează în Parlament

 Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, că Parlamentul a devenit scut pentru persoanele condamnate, deoarece Biroul Permanent al Camerei Deputaților nu a prioritizat să ia act de faptul că deputatului PSD Octavian Goga, trecut de la PMP, „nu poate rămâne în funcție”, fiind condamnat.

„De patru luni, Parlamentul a devenit scut pentru persoanele condamnate și, deși am cerut în repetate rânduri ca domnul președinte Dragnea și Biroul Permanent să ia act de decizia Înaltei Curți, decizie cu privire la statutul pe care îl are deputatul Octavian Goga. O decizie definitivă și irevocabilă din luna septembrie anul trecut, prin care deputatului Goga i s-au îngrădit drepturile civile și prin urmare nu poate rămâne în funcție pentru că a fost condamnat la 2 ani și jumătate la închisoare cu suspendare și cu interzicerea drepturilor civile. Este inadmisibil ca acest deputat aflat în grupul PSD astăzi să voteze din clipa în care a primit această decizie definitivă de peste 500 de ori în Parlamentul României, iar Biroul Permanent să se prefacă că nu înțelege dimesiunea acestei ilegalități. Colegii mei au cerut astăzi în BP ca primul punct pe ordinea de zi a plenului să figureze acest lucru, și anume să se ia act de de încetarea mandatului deputatului penal Octavian Goga. BP l-a pus pe ordinea de zi, dar la punctul 29. Voi solicita și la începerea programului în plen să fie adus pe prima poziție”, a declarat, luni, la Parlament, președintele PMP, Eugen Tomac.

Președintele PMP susține că pe numele lui Goga a fost făcută o plângere penală de către cel acre ar trebui să-l înlocuiască în Parlament.

„Domnul Alexandru Teacă, după ce plenul ia act de această decizie, trebuie să vină să-și preia mandatul în cel mai scurt timp. Persoana care urmează să preia mandatul domnul Alexandru Teacă a făcut deja o plângere penală la Parchetul General împotriva celui care deține abuziv, de peste 5 luni de zile, această funcție”, a mai spus Tomac.

Din iunie 2017, deputatul de Covasna Octavian Goga activează în grupul al PSD, cu toate că acesta a fost ales parlamentar pe listele PMP, în anul 2016.

Pe 24 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.