Omul lui Donald Trump distruge PSD! Mesaj dur al ambasadorului SUA la București
Omul lui Donald Trump distruge PSD! Mesaj dur al ambasadorului SUA la București
Ultima Ora Politic

Omul lui Trump îi dă lovitura lui Dăncilă. Decizie greșită a premierului

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a anunțat, luni, că a invitat-o pe ministrul justiției, Ana Birchall la Washington în luna septembrie și că ”Departamentul de Justiție a lucrat îndeaproape  cu Ana Birchall și o consideră un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției”.

Omul lui Trump îi dă lovitura lui Dăncilă. Decizie greșită a premierului 3
Ultima oră. CEx PSD. Cine vine la Ministerul Justiției

Anunțul procurorului general al SUA abundă în aprecieri elogioase, un lucru mai puțin obișnuit în comunicarile oficiale, conform g4media.ro

”Ea se află la conducerea ministerului într-un moment crucial pentru România, când controversele au ridicat semne de întrebare în ce privește angajamentul României în respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică provocând îngrijorare în comunitatea internațională. Sub lidership-ul lui Birchall, România poate fi încă o dată un model în regiune pentru progres în ce privește problema anti-corupției”.

În comunicat se amintește că prima întâlnire între procurorul general și ministrul Birchall a avut loc în iunie, la București, unde a avut loc ministeriala SUA/ UE  în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

”În cadrul întâlnirii bilaterale, procurorul general și ministrul au discutat despre parteneriatul strategic dintre SUA și România, care este important pentru securitatea și prosperitata continuă a ambelor națiuni. Relația de colaborare apropiată dintre agențiile de implementarea legii din România și din Statele Unite au generat succese comune în ce privește lupta împotriva criminalității transnaționale, în special în zona cyber crime, traficului de droguri și traficului de persoane. Aceste succese au protejat cetățenii ambelor țări.

În particular, în timpul întâlnirii din iunie, ministrul Birchall a subliniat angajamentul ei în a asigura că România va adopta toți pașii necesari pentru a întîri legislația anti-corupție. In timpul întâlnirii din septembrie, procurorul general și ministrul vor discuta în ce mod Departamentul de Justiție din Statele Unite ar putea asista ministrul și ministerul în această operațiune esențială. Departamentul de Justiției salută aceasta ocazie de a se întâlni din nou cu un partener valoros și de încredere care este determinat să se lupte pentru statul de drept”.

Omul lui Trump îi dă lovitura lui Dăncilă. Decizie greșită a premierului 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.