Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

Omul lui Tăriceanu, atac incendiar la șeful ALDE european, Guy Verhofstadt. ”Pur și simplu minciuni”

Eurodeputatul ALDE Renate Weber a declarat, vineri, că este „o minciună” informația că partidul din care face parte va fi dat afară din ALDE Europa, catalogând declarațiile lui Guy Verhofstadt, ca fiind „total neadevărate” și acuzând că acesta este în campanie electorală.

Adina Florea explodează de furie: a ajutat-o pe Koveso să devină procuror-șef european, fără să vrea. O spune chiar Renate Weber

„Le explic că aceasta este pur și simplu o minciună, pentru că faptul că îl avem pe domnul Guy Verhofstadt, care este în campanie electorală personală pentru propriile lui interese, deci faptul că îl avem pe dânsul cu niște declarații total neadevărate nu înseamnă ceea ce dvs. tocmai ați spus, faptul că avem un partid gen NEOS (liberalii austrieci-n.r.), care nici nu știu dacă va trimite măcar un singur deputat, care cere acest lucru nu înseamnă că aceasta este voința ALDE”, a declarat Renate Weber, vineri, la RFI.

Europarlamentarul a mai afirmat că majoritatea membrilor ALDE Europa au susținut în Congres și la Convenția formațiunii politice că afirmațiile privind excluderea partidului din România „sunt absolut niște chestiuni în notă electorală”.

„Am fost prezentă la întâlnirile ALDE Europa și la Congres și la Convenție, am avut până și un vot în sensul acesta și cei mai mulți, imensa majoritate a colegilor noștri au susținut sus și tare că acestea sunt absolut niște chestiuni în notă electorală, pe care le fac unii și alții acum, dar sub nici o formă nu se pune problema ca ALDE România să fie dată afară din ALDE Europa”, a spus Weber.

Guy Verhofstadt CALCĂ ÎN PICIOARE Guvernul: „Nu în numele nostru și mai ales NU CU NUMELE nostru!”
Guy Verhofstadt

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a transmis, pe 25 aprilie, într-un mesaj pe Twitter, că se așteaptă ca ALDE european să excludă oficial ALDE România, motivând că situația țării noastre continuă să regreseze.

Totodată, la începutul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.