Omul lui Dragnea, acuzat că a furat sute de mii de euro de la partid. DNA a început urmărirea penală
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Omul lui Dragnea, acuzat că a furat sute de mii de euro de la partid. DNA a început urmărirea penală

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală, în 2 aprilie, de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Mircea Drăghici este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Însă, luni, 22 aprilie, după ce Drăghici și Codrin Ștefănescu au fost la DNA să depună documente în dosarul ce vizează finanțările din partid, Direcția a lansat, oficial, noi acuzații la adresa lui Drăghici și au extins cercetările la adresa acestuia, cu privire la achiziționarea unei mașini de lux din banii PSD, iar apoi a vândut-o unui membru al familiei. Acuzația este de delapidare.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de aceeași persoană, trezorier al unui partid, cu privire la săvârșirea unei alte infracțiuni de delapidare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018.”, precizează DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.