Guvernul Dăncilă NU SE LASĂ. O vor pe Olguta Vasilescu. Cu ce îl amenință pe Iohannis
Ultima Ora Politic

Olguța Vasilescu NEAGĂ beneficiile pensiilor speciale. ”Este un fake news”

Olguța Vasilescu NEAGĂ beneficiile pensiilor speciale. ”Este un fake news”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că în ultima perioadă a observat că se rostogolește o știre conform căreia pensionarii din sistemul public sunt dezavantajați față de cei cu pensii speciale. Ministrul susține că știrea este fake news, în disperarea de a se găsi probleme în noua Lege a pensiilor.

”In ultimele zile, se rostogolește o știre cum ca, prin noua lege a pensiilor, pensionarii din sistemul public sunt dezavantajati fiindcă nu mai pot cumula doua categorii de pensii, in timp ce pensionarilor ieșiți pe legi speciale li se permite sa cumuleze doua categorii de pensii speciale. Fake News! Pensionarii din sistemul public nu au putut cumula niciodată doua categorii de pensii ( de exemplu pensia de invaliditate cu pensia de urmaș), deci nu sunt dezavantajati sub nicio forma de noua lege.

In ceea ce ii privește pe cei cu pensii speciale, încă din luna Septembrie a anului trecut a apărut o ordonanța de urgentă prin care nu se mai permite cumulul a doua pensii speciale: de exemplu magistrat cu magistrat militar sau cu parlamentar. Înțeleg ca se caută in disperare carente ale noii legi și, când nu se găsesc, se inventează…”, arată Lia Olguța Vasilescu.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii