Iohannis îl urechează pe Dragnea: ”Mi se pare ciudat să refuzi o ofertă la dialog cu președintele României”
Ultima Ora Politic

Olguța Vasilescu i-a scăzut salariul lui Iohannis. Vezi cât câștigă Președintele României

Olguța Vasilescu i-a scăzut salariul lui Iohannis. Vezi cât câștigă Președintele României

Klaus Iohannis, omul cu funcția cea mai importantă dintre funcționarii publici nu câștigă cei mai multi bani după cum foarte multă lume s-ar fi așteptat! Poate că mulți tind să creadă că Iohannis s-ar îmbogăți din pricina funcției lui foarte înalte din piramida statală, dar după noua lege a salarizării lucrată de Ogluța Vasilescu, Ministrul Muncii, salariul președintelui a scăzut cu 40%.

Olguța Vasilescu i-a scăzut salariul lui Iohannis. Vezi cât câștigă Președintele României 1

Astfel, Președintele României are din luna ianuarie a anului 2018, o indemnizație netă de 13338 de lei. Salariu președintelui a avut fluctuații în ultima perioadă. Astfel, în luna iunie a anului 2017, președintele României avea un salariu de 15108 lei iar în  în luna iulie 12204 lei.

“Salariul președintelui României a scăzut odată cu intrarea in vigoare a Legii salarizării unitare, in Iulie 2017.

Creșterea de la 1 Ianuarie 2018 se datorează creșterii salariului minim pe economie (in funcție de care se calculează, prin coeficient si salariul președintelui) și reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10%.
Cele doua efecte se aplica tuturor bugetarilor,” se arată în mesajul publicat de Cristian Vasilcoiu, consilierul Ministrului Muncii.

În schimb, veniturile obţinute din chirii au crescut. Dacă în declaraţia de avere precedentă şeful statului scris că încasează 19.017 lei, în ultima declaraţie apar venituri de 29.529 de lei.

Preşedintele mai deţine un cont în valoare de 170.000 de lei, înregistrându-se şi aici o scădere faţă de anul 2016, când avea în cont suma de 221.000 de lei. Totodată, Klaus Iohannis menţionează, în declaraţia de avere, că a încasat din drepturi de proprietate intelectuală 31.026 de lei.

Şeful statului deţine împreună cu soţia sa două apartamente şi trei case de locuit în Sibiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.