Olguța Vasilescu a izbucnit! Fostul ministru al muncii lovit crunt de la Bruxelles! 1
Ultima Ora Politic

Olguța Vasilescu a izbucnit! Fostul ministru al muncii lovit crunt de la Bruxelles!

Deputatul PSD, Lia Olguța Vasilescu spune că, actualul Guvern Orban, a pus România pe butuci, în timp ce, pe vremea guvernării Dăncilă, România, a avut o creștere economică, printre cele mai mai mari din Europa.

Mai mult, Vasilescu, afirmă că, ea, ca ministru al muncii, a făcut lucurri foarte bune, aceatsa lăudându-se că a creat peste un miliona de locuri de muncă.

„Cât timp am fost ministru al muncii am făcut niște lucruri extraordinare. Acum au distrus băieții ăștia tot, noi am factu un milion de locuri de muncă, acum avem 850.000 de șomeri numai în ultimele luni de zile. Deci au pus pe butuci tot”, a spus Olgița Vasilescu la TVR Craiova.

Fostul ministru este conrazis însă de datele Eurostat, care spun cu totul altceva.

În iunie, luna în care în majoritatea statelor membre ale UE au început să fie ridicate restricțiile menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), rată șomajului a urcat la 7,1%, de la 7% în mai, în timp ce în zona euro rată șomajului a crescut la 7,8%, de la 7,7%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, cele mai scăzute rate ale șomajului s-au înregistrat în Cehia (2,6%), Polonia (3%), Germania și Malta (ambele cu 4,2%), Olanda (4,3%), Bulgaria (4,4%), Slovenia (4,8%) și România (5,2%). La polul opus se situează Spania (14,5%) și Letonia (10,1%).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.