Zeci de oi moarte
Zeci de oi moarte
Social Ultima Ora

Camion încărcat cu oi, răsturnat pe DN 15A, în Bistrița-Năsăud. Zeci de animale moarte. FOTO

Un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat luni seara pe DN 15A, la ieşirea din comuna bistriţeană Teaca spre Reghin, iar aproximativ 60 de animale au murit.

Conducătorul acelui camion a scăpat nevătămat.

„Se lucrează pentru asigurarea accesului şi extragerea ovinelor din toate compartimentele autocamionului”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat pentru AGERPRES că în camion se aflau în jur de 420 de oi, din care aproximativ 60 au murit.

Şoferul, un bărbat de 36 de ani din judeţul Tulcea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Traficul rutier pe DN 15A nu a fost blocat, camionul răsturnându-se parţial în afara carosabilului.Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ioan Bogolin, a precizat pentru AGERPRES că autocamionul încărcase animalele de la o fermă din judeţ şi se deplasa spre Tulcea.

S-a luat legătura cu un fermier din zonă, care a pus la dispoziţie o maşină pentru transportul animalelor rămase în viaţă şi a celor rănite, iar cei de la DSVSA vor verifica dacă transportul avea toate documentele în regulă.

Zeci de animale moarte
Zeci de animale moarte

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.