Oficial. Veste bună din Parlament. Vom mai avea o autostradă în România. FOTO 3
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

Oficial. Veste bună din Parlament. Vom mai avea o autostradă în România. FOTO

Deputatul PMP Petru Movilă anunță la Parlament că lucrările pentru Autostrada Târgu-Mureș-Iași intră în linie dreaptă întrucât Guvernul a adoptat un amendament la Legea Bugetului în care sunt prevute sumele necesare pentru începerea construcției.

”În sfârșit a fost modificată hotărârea de Guvern care prevedea că tronsonul Tg. Mureș – Iași se va face prin parteneriat public – privat (PPP)!

După nenumărate demersuri făcute pe lângă Guvern, CNAIR și Ministerul Transporturilor s-a luat o decizie logică și firească pentru Autostrada Iași – Tg. Mureș: anularea procedurilor de contractare a investițiilor în PPP.

Oficial. Veste bună din Parlament. Vom mai avea o autostradă în România. FOTO 4

Din punctul meu de vedere, din momentul în care legea privind autostrada a intrat în vigoare, parteneriat public – privat a ieșit în afară cadrului legislativ.

Din acest moment, proiectul autostrăzii poate intră în linie dreapta. Datorită amendamentului depus de mine la legea bugetului de stat pentru anul 2020, avem și fondurile necesare pentru finanțarea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureș – Iași. Mai este mult de muncă, însă suntem pe drumul cel bun”, spune Movilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.