Oficial. Tăriceanu confirmă formarea alianței care vrea să dărâme Guvernul Orban. Ponta și Ciolacu i se alătură 1
Ultima Ora Politic

Oficial. Tăriceanu confirmă formarea alianței care vrea să dărâme Guvernul Orban. Ponta și Ciolacu i se alătură

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că s-a format în Parlament o alianță care și-a propus să schimbe Guvernul Orban prin moțiune de cenzură.

Tăriceanu afirmă că deja s-a înțeles cu Marcel Ciolacu, liderul PSD și Victor Ponta, liderul Pro România pentru votarea demiterii lui Orban de la Palatul Victoria. Mai mul, sunt discuții și UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

„Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România pentru formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (…) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga.

Mai discutăm şi despre depunerea unei moţiuni de cenzură având în vedere neputinţa şi incompetenţa acestui Guvern.

Cei de la PSD au pus problema, după părerea mea foarte corect, că, dacă PNL nu va respecta legea referitoare la majorarea punctului de pensie cu 40%, acesta este un motiv suplimentar de depunere a unei moţiuni de cenzură”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu spune că se vorbește despre un Guvern de uniune națională sau chiar despre unul mono color susținut din Parlament.

”Cu un Guvern monocolor, cu un Guvern de coaliţie de centru, de stânga, de dreapta, etc, inclusiv un Guvern de uniune naţională. Dar timpul este foarte scurt şi cred că nu ne putem permite să ducem alegerile parlamentare, să ţinem o campanie electorală de şase luni în condiţiile crizei economice care afectează România şi toate economiile mondiale după criza coronavirusului. (…) Formula unui Guvern de uniune naţională nu este o formulă greşită.

Totul depinde însă de conjunctură. Având în vedere că alegerile viitoare parlamentare sunt foarte apropiate, cred că alcătuirea unui Guvern de uniune naţională va fi o operaţiune mai complicată. La căderea Guvernului Orban, trebuie să ne gândim imediat la un Guvern care trebuie să aibă drept misiune exclusiv organizarea alegerilor, un Guvern cu viaţă foarte scurtă de două, trei luni şi apoi, în funcţie de rezultatul alegerilor, de rezultatul voinţei populare exprimate prin vot, se pot găsi alte formule”, a mai spus liderul ALDE.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.