Ultima Ora Justiție Politic

Oficial. Anunțul de la Bruxelles care devastează Guvernul Dăncilă. România nu intră în Schengen. Legile justiției sunt problema. Video

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat la Bruxelles că nu a știut că va fi adoptată o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea Legilor Justiției.

El a spus că executivul comunitar ar vrea să ridice Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România pînă la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Condiția este ca și Bucureștiul să aibă ambiția să facă același lucru.

 „Aşa cum ştiţi, în cel mai recent raport MCV ne-am exprimat îngrijorările că nu s-au înregistrat progrese, ba chiar au fost regrese în unele domenii. Preşedintele Juncker şi cu mine suntem hotărâţi să încercăm să realizăm ceea ce a spus preşedintele Juncker la începutul mandatului, şi anume, să încercăm să terminăm procedura MCV până la finalul mandatului actualei Comisii. Însă, dacă România are ambiţia de a face acelaşi lucru, mai e un drum lung de parcurs, mai sunt multe de făcut. Recomandările MCV sunt foarte clare şi suntem la dispoziţia autorităţilor române pentru a discuta aplicarea lor”, a spus Timmermans.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.