Octavian Ursu, muzician de origine română, a câștigat alegerile pentru Primăria din Görlitz 1
Ultima Ora Politic

Octavian Ursu, muzician de origine română, a câștigat alegerile pentru Primăria din Görlitz

Octavian Ursu, un german de origine română, a câștigat duminică alegerile pentru Primăria oraşului Görlitz (landul Saxonia, estul țării), învingându-l pe candidatul extremei-drepte, anunță presa germană.

Potrivit rezultatelor preliminare, Ursu a obţinut 55,1% din voturi.În primul tur, reprezentantul AfD se clasase pe primul loc, cu 36,4% din voturi, în timp ce Octavian Ursu, candidatul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel obținuse 30,3% din sufragii. Octavian Ursu este născut la București și a plecat din România în 1990.

Deutsche Welle scrie, într-un material despre Octavian Ursu publicat zilele trecute, că acesta a părăsit România în 1990 și s-a angajat la Filarmonica din Görlitz, iar mai târziu a intrat în Uniunea Creștin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, acum intrând în luptă pentru primăria orașului Görlitz.

Potrivit sursei citate, Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, iar acum are șanse bune de a deveni primar al acestui oraș din estul Germaniei.

Octavian Ursu, un politician CDU originar din Romania cu sanse reale de a castiga postul de primar in orasul german Görlitz. #CDU #Görlitz #OctavianUrsu

Publicată de DW Română pe Luni, 10 iunie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.