Șoc pentru Dragnea. A fost huiduit la Congresul Socialiștilor de la Madrid. ”Afară cu corupții. Nu vrem corupți în PES și S@D”. VIDEO
Ultima Ora Politic

Oamenii lui Dragnea vor EXCLUDERI din PSD. Vizații sunt cei cu ”declarații nelalocul lor”. Iată cine conduce lista

Oamenii lui Dragnea vor EXCLUDERI din PSD. Vizații sunt cei cu ”declarații nelalocul lor”. Iată cine conduce lista

Oamenii lui Dragnea cer, în urma evenimentelor din ultima perioadă, excluderi din PSD. Primul vizat este Adrian Țuțuianu, care, după spusele acestora, oferă ”declarații nelalocul lor”. PSD-iștii au sperat că după ultima ședință a CEx, situația din partid se va îmbunătăți, însă sunt în continuare deranjați de unii membri, pe care acum vor să îi excludă. 

„După ultima ședință a Comitetului Executiv Național, cu toții am crezut că situația în partid se va calma și că cei care au făcut publică scrisoarea celebră despre care s-a vorbit vreo două săptămâni în România vor înțelege că poziția majoritară în partid este alta. Din păcate, lucrurile nu au intrat pe un făgaș normal, iar disensiunile din interiorul partidului social-democrat continuă. Există, și nu mai putem să ascundem aceste lucruri, există poziții destul de vehemente ale unor colegi președinți de organizații din țară, sau simpli membri de partid, care cer măsuri mult mai dure împotriva celor nu au înțeles votul de atunci din cadrul CExN”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea
Gabriel Zetea

Potrivit social-democratului, o parte din liderii județeni PSD cer excluderi, lista persoanelor care vor fi propuse în acest sens urmând să fie discutată în forurile statutare.

„Care vor fi aceste măsuri, nu pot să vă spun astăzi, deși unii cer măsurile cele mai dure pe care le poate aplica un partid și măsura cea mai dură este excluderea. Vom discuta care sunt colegii s-ar putea să fie puși în discuție, dar sigur o nouă discuție lămuritoare în interiorul partidului, dar într-un for statutar, este necesară”, a declarat vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă se referă la semnatarii scrisorii deschise privind demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, Zetea l-a indicat pe Adrian Țuțuianu, vicepreședinte național al partidului, ca fiind cel despre care unii lideri județeni cer excluderea.

„Evident, nu la toate persoanele, pentru că documentul am înțeles că a fost semnat de mult mai mulți, trei au fost semnatarii publici ai documentului, dar persoana la care se face referire în ceea ce privește declarații nelalocul lor în ceea ce privește strategia PSD în această perioadă este dl Țuțuianu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, va propune partidului ca, în cel mai scurt timp, să se organizeze două ședințe de Comitet Executiv Național, una cu privire la remanierea guvernamentală, cealaltă pe alte „teme politice”, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului. Potrivit surselor citate, liderii partidului vor stabili, cel mai probabil până la sfârșitul acestei săptămâni, când se vor organiza cele două ședințe ale conducerii lărgite a formațiunii.

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu a scris pe 26 octombrie, pe Facebook, după apariția unor noi înregistrări cu acesta, că acțiunile fac parte dintr-o acțiune de denigrare a sa, care a fost orchestrată sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partiduui.

O a treia înregistrare audio a fost făcută publică, săptămâna trecută, de România TV, în care Adrian Țuțuianu povestea, într-o întâlnire la Găești, cum l-a înjurat pe secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, în sediul partidului, „de am spart geamurile de la Kisseleff”. Motivul ar fi că secretarul general adjunct al PSD ar fi dat telefoane în teritoriu în care le spunea social-democraților să atace deciziile lui Țuțuianu în Consiliul Județean.

Aceasta este a treia înregistrare audio cu Adrian Țuțuianu. În primele două senatorul PSD de Dâmbovița spunea că PSD este „un partid de maimuțe” pentru că a acceptat ca Dragnea să meargă la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier și îi făcea „proști” pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și pe președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Liviu Dragnea, a declarat că situațiile vicepreședinților Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea se vor discuta în următoarea ședință a CExN pentru că „un subiect atât de plăcut nu avem cum să ratăm”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.