Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate

Oameni din Ministerul Sănătății, DEPLASARE în America pe banii statului. Schimb de experiență

Oameni din Ministerul Sănătății, DEPLASARE în America pe banii statului. Schimb de experiență

Ministerul Sănătății a anunțat cu surle și trâmbițe că încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele românești și cele americane, motiv pentru care și-a trimis o superdelegație în vizită în SUA pentru schimb de experiență.

Aproximativ 30 de manageri de spitale, 6 reprezentanți ai Ministerului Sănătății conduși de Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat, precum și o delegație a Comisiei de Sănătate din Senatul României, condusă de Attila Laszlo, președintele Comisiei, sunt pe tărâm american, pregătiți să-și ia notițe cu privire la sistemul sanitar de acolo, la telemedicină și construcția de noi spitale, anunță DCNews.ro.

Deplasarea în SUA a unei ,,armate” de români, sub pretextul participării la Forumul Spitalelor „BestInvest Healthcare Forum” organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American, nu își are rostul în condițiile în care sistemul de sănătate american este total diferit de al nostru, spitalele lor beneficiază de bugete uriașe la care noi nici nu visăm, iar furnizori de telemedicină sunt destui și în Europa dispuși să colaboreze cu România. Prin urmare nu era nevoie de un drum tocmai până în… America, o cheltuială inutilă pe banii statului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii