O nouă monedă lansată de BNR. ”75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord” 1
O nouă monedă lansată de BNR. ”75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”
Ultima Ora Economic Social

O nouă monedă lansată de BNR. ”75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”

Banca Națională a României (BNR) lansează o nouă monedă din argint cu tema „75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord.” Moneda va intra în circuitul numismatic pe data de 14 octombrie 2019 și va avea o valoare nominală de 10 lei.

BNR lansează o nouă monedă din argint, cu valoarea nominală de 10 lei

Pentru a marca 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord, BNR va introduce în circuitul numismatic, începând cu data de 14 octombrie 2019, o nouă monedă de argint, care va avea valoarea nominală de 10 lei.

Pe aversul monedei vor fi imprimate cele două fețe ale medaliei jubiliare din aur Ardealul Nostru, inscripţia în arc de cerc ROMANIA, stema României, valoarea nominală 10 LEI și anul de emisiune 2019. Pe reversul acesteia vor fi redate imaginea Monumentului ostașului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD și data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania, 25 octombrie 1944.

Monedele de argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Aceste broșuri vor include certificatul de autenticitate al emisiunii, cu semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Vor fi emise doar 300 de astfel de monede, iar prețul uneia va fi de 360 de lei. Acestea vor putea fi folosite pe teritoriul României.

„Moneda de argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord. Valoare nominală: 10 lei. Metal: argint 999/1000. Greutate: 31,103 grame. Dimensiune: diametru 37 mm. Margine: zimțată. Calitate: proof. Tiraj: 300”, se arată pe pagina de internet a BNR, conform playtech.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.