Sindicatele îi cer Ecaterinei Andronescu să retragă urgent planul de școlarizare 2019-2020, care este o catastrofă
Ultima Ora Politic Social

O nouă modificare de examen, neanunţată, făcută de Andronescu. Proba scrisă pentru absolvenţii de postliceale, mutată în altă zi

Proba scrisă pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului postliceal a fost modificată fără niciun anunţ din partea Ministerului Educaţiei, printr-un ordin de ministru semnat de Ecaterina Andronescu, apărut vineri în Monitorul Oficial. Documentul face modificări în calendarul examenului cu doar o lună înaintea începerii înscrierilor.

O nouă modificare de examen, neanunţată, făcută de Andronescu. Proba scrisă pentru absolvenţii de postliceale, mutată în altă zi

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, Ordinul nou modifică data probei stabilită încă din vara anului trecut. Articolul 7 din OMEN 4.824 din 30 august 2018, prevedea ca înscrierea candidaţilor pentru aceasta probă să se facă în perioada 18-21 iunie 2019, iar proba scrisă să aibă loc pe 1 iulie, scrie edupedu.ro.

Noul Ordin, OMEN 3.947 este datat 23 aprilie 2019, dar a apărut în Monitorul Oficial abia vineri, 17 mai 2019, la aproape o lună de la semnare. Cu toate acestea, niciun anunţ oficial al Ministerului Educaţiei nu l-a explicat sau detaliat.

Modificările sunt la desfăşurarea probei practice, care a fost prelungită până pe 1 iulie, în loc de 28 iunie cum era, dar şi la proba scrisă, care a fost mutată de pe 1 iulie, pe 2 iulie 2019. De remarcat ar fi că data afişarii rezultatelor nu s-a modificat. Cu alte cuvinte, imediat după susţinere probei scrise, şcolile postliceale care organizează această probă sunt obligate să afişeze rezultatele. Contestaşiile pot fi depuse pe 3 iulie, nu pe 2 şi 3 cum era în ordinul iniţial.

Recent Ecaterina Andronescu a retras două ordine de ministru. Printr-unul făcea modificări în calendarul probelor de aptitudini pentru admiterea la liceu, când elevii deja se înscriseseră şi mai erau câteva zile până la examene, iar în al doilea modifica aspecte care ţineau de calendarul de titularizare a profesorilor. Ambele au fost retrase şi nu au mai ajuns să fie publicate în Monitorul Oficial. Ecaterina Andronescu a declarat apoi că nu ştia că probele începuseră deja.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.