O firmă de construcții cu un singur angajat a câștigat un contract de 5,5 milioane de lei la Zimnicea!
Ultima Ora Economic Justiție Social

O firmă de construcții cu un singur angajat a câștigat un contract de 5,5 milioane de lei la Zimnicea!

Ce însemană să fii un om de milionae? Aflăm în Teleorman, unde se întâmplă miracole. Practic, uși care par inaccesibile în lumea normală se deschid larg în județul tuturor posibilităților, scrie liberinteleorman.ro.

O firmă de construcții cu un singur angajat a câștigat un contract de 5,5 milioane de lei la Zimnicea!

De acest fenomen s-a bucurat recent, mai precis la finalul lunii trecute, o companie din Ilfov cu un sigur angajat, care a câștigat, prin procedură simplificată la Zimnicea, un contract în valoare de 5.517.184,91 lei. Deși ar putea să pară ciudat că un oraș care se zbate în sărăcie, din care majoritatea celor în putere au plecat spre zări mai senine, își permite să facă astfel de achiziții chiar și în condiții de maximă corectitudine, faptul că pentru cheltuirea unei astfel de sume nu s-a găsit decât o companie cu un singur angajat ne amintește că în Teleorman absurdul e la el acasă.

Compania S.C. Romart Concept SRL nu este la primul succes de felul acesta. În luna februarie a anului 2018, CNI atribuia acestei societăți un contract de realizare a unei săli de sport într-un sat din județul Constanța, în valoare de 1.297.547,52 lei. Fenomenul a fost posibil în condițiile în care societatea în cauză a fost singura care s-a înscris la licitație. Contractul semnat cu administrația locală a satului Sariu din Constanța prevedea „Proiectare – faza adaptare la amplasament, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului aferent obiectivului de investiţii ,, Sală de educaţie fizică şcolară- Proiect Tip-Varianta V2- Sat Saraiu, strada Nicolae Maraloi nr.2, Localitatea Saraiu, Judeţul Constanţa’’. Valoarea estimată a contractului a fost de 1.501.485,00 lei, fără TVA, , compusă din: – cheltuieli pentru proiectare (adaptare la amplasament) şi asistenţă tehnică a proiectantului= 26.528,00 lei – cheltuieli pentru investiţia de bază = 1.441.053,00 lei – Organizare de şantier = 33.904,00 lei compus din: a) Subcapitolul 5.1.1- Lucrări de construcţii ( 2,5%)- 28.253,00 lei b) Subcapitolul 5.1.2.- Conexe ( 0,5) – 5.651,00 lei.

Povestea avea să se repete un an mai târziu, adică în luna februarie a acestui an în orașul Zimnicea din județul Teleorman. Administrația locală a orașului își dorește să modernizeze Școala Gimnazială Radu Miron Paraschivescu. Urmărind evoluția și detaliile generale ale contractului, remarcăm că valoarea efectivă a lucrărilor se ridică la 5.340.827 lei și doar organizarea șantierului e 100.296 lei fără TVA. Costul proiectului tehnic nu e nici el foarte mic, fiind vorba despre 123.000 lei fără TVA.

O firmă de construcții cu un singur angajat a câștigat un contract de 5,5 milioane de lei la Zimnicea!

Compania S.C. Romart Concept SRL este înființată din anul 2015 și are sediul în Bragadiru. Acționarii societății sunt Silviu Vasilache și Dan Andrei Rotaru, Silviu Vasilache fiind înlocuitorul lui Marius Virgil Niculae în structura acesteia. Domeniul de activitate este construcția clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și, cu toate acestea, firma figurează în documentele oficiale ca având un SINGUR angajat.

Se pare că societatea cu un singur angajat a mai câștigat și un alt contract în județul Teleorman în vara anului trecut de 2.6 milioane lei cu Primăria Talpa pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Generale din localitate. Romart Concept a participat și la licitația privind construcția noului stadion de la Alexandria, fără să depună oferă de preț. Cu privire la respectiva licitație, trebuie precizat faptul că primele două proceduri au fost anulate din lipsă de ofertanți, iar la a treia procedură s-au înscris 12 firme, BEDAMIRO Holding contestând licitația. Ulterior, contestatorul s-a răzgândit și și-a retras cererea. De ce vă spunem toate acestea? Pentru că din acest întreg joc al licitațiilor rezultă faptul că Romart Concept trebuie să fie una dintre firmele de casă ale partidului unic, jucând și la pierdere când este cazul, pentru a fluidifica circuitul banilor publici în schema profitului rețelei de dezvoltatori reali și imaginari.

Din toate acestea nu putem decât să tragem concluzia că Romart Concept e printre puținele companii care au găsit rețeta succesului și chiar dacă piața muncii e slabă și nu s-a găsit decât un singur angajat, respectivul trebuie să fie unul foarte competent.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.