O elevă a criticat PSD la simulare, iar ministrul Educației i-a dat dreptate
Ultima Ora Politic Social

O elevă a criticat PSD la simulare, iar ministrul Educației i-a dat dreptate

Ministrul Educației a vorbit despre cazul elevei din Satu Mare care a protestat la simularea examenului de bacalaureat și a scris 6 pagini cu nemuțumiri în loc să rezolve subiectele. Ecaterina Andronescu i-a dat dreptate tinerei, dar a avut unele obiecții. Ce sscisese fata: ”Țara asta își pierde statutul de țară democratică pe zi ce trece și odată cu asta se duce și tineretul care ar fi putut să schimbe ceva. Acestea sunt motivele pentru care noi protestăm”. Referirea este evident la PSD.

O elevă a criticat PSD la simulare, iar ministrul Educației i-a dat dreptate

„Nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Unde nu-i dau dreptate? Eu cred că acolo unde, și nu este cazul numai al ei, cei care se află la această vârstă sunt supărați pe lucrurile care îi nemulțumesc, nu înțeleg poate că această perioadă este singura perioadă din viața oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Deci ei acum în această perioadă se pot ocupa numai de ei și de achizițiile în cunoaștere care se potrivesc cu ei și care îi ajută să devină personalități mature.

Am scris în documentul acesta și cred că n-a fost o greșeală, până la urmă școala nu este o corvoadă, școala este un loc în care copilul, adolescentul exersează să devină adultul de mâine. Exercițiul acela trebuie să fie sprijinit de cei care și-au asumat să fie profesori”, a declarat, pe tema protestului elevei, ministrul Educației la Digi24.

Ministrul a mai spus că schimbările din sistemul de învățământ nu pot fi făcute peste noapte și a îndemnat-o pe eleva care a protestat la simulare să își schimbe atitudinea și modul în care privește lucrurile, pentru a fi parte dintr-o schimbare mai mare la nivelul sistemului, care însă necesită timp. Cât timp, nu a precizat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii