Nu poate justifica averea imensă. Rovana Plumb audiată din nou la Bruxelles. Germania îi va da lovitura de grație
Rovana Plumb
Ultima Ora Justiție Politic

Nucleară! Rovana Plumb a fost propusă ilegal drept comisar european! Dăncilă riscă pușcăria!

Premierul Viorica Dancila a încălcat legea când a desemnat-o pe Rovana Plumb drept comisar european din partea României. Conform  Legii 373/2013, articolului 19, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar Comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectivă persoană propusă, arată digi24.ro.

Legea 373/2013 privește cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene.

Art. 19. – (1) Parlamentul României va fi informat de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcții în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

(2) Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoană nominalizată de Guvern pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

Mai multe surse din conducerea Camerei Deputaților și a Senatului au declarat pentru Digi24.ro că Viorica Dancila nu a trimis către Parlamentul României nominalizarea Rovanei Plumb, iar comisiile de specialitate nu au audiat-o, așa cum prevede legea.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat, Gabriela Crețu, susține că Rovana Plumb va fi audiată săptămâna viitoare.

„Intenția legii a fost să fie făcută audierea când e făcută nominalizarea, însă a fost o situație specială, pentru că am avut două nominalizări și am așteptat să își aleagă președintele Comisiei Europene persoană. Încercăm să o audiem pe Rovana Plumb săptămâna viitoare, înainte de audierea din Parlamentul European”, a declarat Gabriela Crețu pentru Digi24.ro.

În 2014, Corina Crețu, propusă comisar european de premierul Victor Ponta a fost audiată de comisiile reunite pentru afaceri europene, înaintea audierii din Parlamentul European.

Rovana Plumb va fi audiată în comsiile din Parlamentul European pe dată de 2 octombrie. Această a fost propusă de președintele Comisie Europene pentrue a prelua portofoliul Transporturilor.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.