Nucleară! Adina Florea merge la pușcărie! Vâlcov o dă în gât 1
Ultima Ora Justiție Politic

Nucleară! Adina Florea merge la pușcărie! Vâlcov o dă în gât

Darius Vâlcov a fost condamnat anul trecut la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și spălare de bani. Procesul se află în faza de apel iar la ultimul termen completul de cinci judecători a respins toate cererile avocaților. Demis de Dăncilă din funcția de consilier, lui Vâlcov i s-a dat astăzi interdicția de a părăsi România și perspectiva închisorii i s-a arătat din ce în ce mai clară.

Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de procurorii DIICOT-Structura Centrală care au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.În data de 23.08.2018, Vâlcov a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.Conform numărului de exemplar (72) de pe document, acesta provenea de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Audiată la Parchetul General, prim-grefierul PCA Constanta, Ichim Nicoleta, în calitate de martor/suspect, a declarat că, în decursul lunii mai 2018, procurorul Florea Adina i-a solicitat o copie de pe exemplarul protocolului din 2016, încheiat între PICCJ și SRI, și, deși știa că documentul respectiv este unul clasificat secret de stat, l-a scos din mapă și a procedat la copierea acestuia la copiatorul din birou, după ce, în prealabil, a pus o bucată de hârtie peste ștampila PCA Constanța, unde există mențiunile de intrare a documentului în unitate, pentru ca aceasta sa nu apară pe actul multiplicat. Ichim a fost testată cu detectorul de minciuni.

Adina Florea a negat, spunând „că nu a avut nicio tangență fizică cu acest protocol și că nu a văzut niciodată mapa în care Ichim Nicoleta ținea protocoalele încheiate cu SRI” în timp ce o altă martoră, Trandafir Lavinia, a declarat că, în timp ce se afla în biroul prim-grefierului Ichim Nicoleta (fiind colegă de birou cu aceasta), „a văzut-o pe doamna procuror Florea Adina când a răsfoit în mapa în care se aflau protocoalele încheiate cu SRI, afirmând textual: acestea sunt minunatele protocoale?”.

Acum singura verigă lipsă din anchetă este mărturia lui Vâlcov despre proveniența protocolului. Surse din PSD ne-au declarat că Vâlcov este foarte derutat și speriat și că acesta le-a transmis unora dintre liderii din vechea gardă că e gata să o denunțe pe Adina Florea pentru a beneficia de art.19 din Legea 682/2002 privind înjumătățirea limitelor de pedeapsă în dosarul în care a încasat 8 ani cu executare. Aceleași surse din PSD ne-au declarat că furnizarea protocolului ar fi fost prețul plătit de Adina Florea pentru a fi propusă de Tudorel Toader ca șefă la DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.