Ponta face praf PSD după eşecul Românei la ONU: „Faliment istoric”
Ultima Ora Economic Politic Social

Nu sunt bani! Ponta anunţă adevărul despre guvernarea Dăncilă: pensiile vor fi tăiate!

Victor Ponta a dezvăluit în această seară un lucru foarte grav: actualul guvern a mărit pensiile (deşi nu avea bani nici pentru cele ne-majorate) special pentru a îngropa viitorul guvern, care nu le va putea plăti de vreme ce încă Guvernul abia le poate plăti azi, pe datorie.

„I-am întrebat (pe parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) ce vor face în 2021. <>”, a declarat Victor Ponta, al Digi 24.

Informaţiile fostului premier se bazează pe ce i-au răspuns foștii lui colegi din PSD când i-a întrebat de unde vor face rost de bani după ce au votat „legea Olguţa”, care prevede măriri substanțiale de pensii. 

„Tocmai am citit un comentariu economic avizat, în care analistul se întreba: mie cine-mi va mai plăti pensia când voi fi şi eu pensionar?”, s-a întrebat retoric Ponta, care a spus că îi înţelege pe cei care decid să părăsească ţara.

„Au o singură viaţă, ce vină au ei? Nu vreau să dau un mesaj pesimist, dar îi înţeleg pe cei care se întreabă ce se va întâmpla când datoriile făcute azi pentru pensii şi salarii la stat majorate vor fi la scadenţă chiar când ei vor ieşi la pensie, adică nu peste multă vreme”, a mai spus Victor Ponta.

Dialogul din această seară, de la Digi 24, preveşteşte o veritabilă nenorocire naţională şi arată o trădare incredibilă a populaţiei vârstnice de către politicienii din actuala putere.

Practic, ce spune fostul premier e cam aşa: Guvernul nu mai are de mult bani de pensii, s-a împrumutat ca să le plătească, ba chiar le-a mărit, împrumutându-se şi mai mult, special ca următorii guvernanţi să nu poată plăti, să fie obligaţi să taie în carne vie, pentru ca poporul să dea vina pe ei, nu pe autorii acestui sabotaj intenţionat la adresa economiei naţionale.

„Ce se va moşteni după Dăncilă va fi cu mult mai rău decât am moştenit eu după Boc. După alegerile prezidenţiale, va fi nevoie de un pact între partide, căci vor trebui luate măsuri foarte dure, or asta nu se poate decât dacă poporul ştie cât de gravă e situaţia în care actuala guvernare a dus România”, a spus Victor Ponta.

Afirmaţiile sale sunt şi credibile, pentru că aşa cum veţi afla mai jos citează oameni din PSD şi ştie bine, ca fost prim-ministru, ce înseamnă să poţi plăti pensii şi salarii la stat când ţara e pe deficit, adică nu are bani.

Dezvăluirile lui Victor Ponta Cosmin Prelipceanu (Digi24): De ce nu au fost majorate pensiile la începutul anului?

Victor Ponta, președinte Pro România: 

  • „Pentru că nu avea bani, așa cum nu au nici acum. Evident, ce premier din lumea asta n-ar vrea să mărească pensiile și salariile. Toți ar vrea, dacă s-ar putea în fiecare zi. Important este să le mărești atunci când sunt sustenabile, când știi că economia privată îți produce venituri de natură să ții partea asta de pensii.”
  • „A venit legea doamnei Olguța Vasilescu care spune așa, în cifre: în 2019, cam 60 de miliarde dăm pentru pensii, în 2021 dăm 140 de miliarde. M-am dus (la parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) și i-am întrebat pe toți: <> Au răspuns: <>. <>, i-am întrebat din nou. Şi-au zis: <>. I-am întrebat: <<Și atunci de ce votați majorarea pensiilor?>>. <>, mi-au zis.”
  • „<<Îmi mințiți mie părinții. Mama mea aș vrea să aibă pensia dublă, dar nu pot să îi spun, stai liniștită că în 2021 îți dă Olguța>>, le-am spus eu.”
  • „I-am întrebat ce vor face în 2021. <>”
  • „E un cinism… Politica este destul de cinică, nu spun că e așa… numai trandafiri… E un cinism dus dincolo de acceptabilitate și care va duce în rândul tuturor românilor la o dezamăgire și la un dezgust care e foarte rău pentru țară.”

Dragnea aplică „metoda Tăriceanu”

Metoda PSD-ALDE nu e nouă. Ea a mai fost aplicată de Guvernul Tăriceanu în 2008, înainte de criza globală, când a mărit pensiile deşi ţara nu avea bani nici pentru pensiile nemărite. Deficitul s-a prăbuşit spre 8%, ceea ce a obligat Guvernul Boc să taie masiv din cheltuielile statului, inclusiv prin reducerea salariilor din sectorul public cu 25%.

Toată lumea a dat atunci vina pe regimul Băsescu-Boc, dar cel care a împins România în criză a fost Guvernul Tăriceanu, care a submninat pratic economia naţională, majorând cheltuielile statului în plină criză globală. Boc a plătit cu funcţia, Tăriceanu a ajuns să conducă România alături de Dragnea, cel care i-a preluat metoda de a îngropa economia pentru a îngropa implicit viitoarea putere politică. De fapt, pentru a-i îngropa pe toţi plătitorii de taxe şi impozite. Pe un astfel de drum, e clar ce îi aşteaptă la capătul lui pe viitorii guvernanţi, dar şi pe români, în general.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.