Noua Dacia electrică ar putea costa 14.000 de euro 1
Ultima Ora Economic Social

Noua Dacia electrică ar putea costa 14.000 de euro

Dacia pregătește primul model electric! Uzinele de la Mioveni lucrează de zor la un produs care se dorește a fi la fel de profitabil pentru clienți cum a fost și Dacia Logan!

Prețul de start va fi de aproximativ 20 de mii de euro, însă va beneficia și de eco-bonusuri și va mai scădea cu câteva mii de euro. Dacă este să luăm în calcul faptul că statul român oferă 6 mii de euro pentru achiziționarea unei mașini elecrice, noul autoturism Dacia electric ar urma să coste în jur de 14 mii de euro. În orice caz, mașina electrică a celor de la Dacia își propune să fie cea mai ieftină de pe piață.

Autonomia va fi de 200 de kilometri, în timp ce perioada de încărcare la priza domestică va fi de aproximativ 4 ore. Ca dotări, prima Dacia electrică va beneficia de ecran multimedia tactic cu sistem de navigație, camera de marșarier și aer condiționat automat. Lansarea va avea loc la finalul anului 2021, la Frankfurt.

Conform jurnalistilor francezi de la Caradisiac.com, primul model electric de la Dacia, al cărui nume nu este stabilit momentan, va fi lansat în 2021, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.