INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
Ultima Ora Politic

Norica Nicolai recunoaște: Coaliția PSD-ALDe nu are candidat pentru Cotroceni

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, sambata, la Bistrita, ca problema coalitiei este gasirea unui profil de candidat pentru alegerile prezidentiale, deoarece ultimii doi presedinti, Traian Basescu si Klaus Iohannis, sunt „profile politice precare”.

Norica Nicolai a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca cea mai buna solutie pentru ALDE si PSD, daca se va decide continuarea aliantei si in viitorul mandat, este un candidat comun la prezidentiale, insa o decizie in ceea ce priveste candidatul va fi luata abia dupa alegerile europarlamentare.

Norica Nicolai a spus ca isi doreste un profil de presedinte responsabil, Traian Basescu si Klaus Iohannis fiind „profile politice precare”.

„Eu spun ca in momentul de fata cea mai buna solutie pentru noi, daca vom decide sa mentinem aceasta coalitie si in viitor, pe urmatorul mandat, ar fi sa avem un candidat comun. Chestiunea noastra este de profil al candidatului si ma uit inapoi la ultimii doi presedinti. Ma uit la Traian Basescu si la Klaus Iohannis, amandoi, si imi pare rau sa o spun, sunt profile politice precare. Pentru mine definitia lui Traian Basescu este <Ba eu am ramas repetent la scoala si uite ce am ajuns> si iertati-ma, dar a facut cariera… Multi cred ca daca nu invata, daca nu au o profesie, daca raman repetenti la scoala pot ajunge ce a ajuns (n.n. Traian Basescu). Klaus Iohannis e omul pe care eu niciodata nu l-am sustinut, nici macar la desemnare. Dupa parerea mea, nu a avut o agenda comuna cu a Romaniei. Este primul presedinte care isi pune permanent tara in dificultate”, a spus europarlamentarul, citat de Mediafax.

Referitor la Presedintia Consiliului UE, Norica Nicolai a spus ca Iohannis trebuia sa spuna cel putin ca are „ceva bun” in Romania.

„In momentul in care tu, ca lider al unei tari, ar trebui sa incepi prima ta presedintie intr-o organizatie, macar de bun simt, macar sa salvezi aparentele, trebuie sa le spui ca ai ceva bun in tara aia. Poti sa te certi, poti sa nu iti placa Dancila, (…) dar exista momente in istoria fiecarei tari in care, daca suntem responsabili fata de ea, tragem impreuna. Romania a fost singura tara care a fost pusa intr-o situatie penibila de propriul ei presedinte. (…) A iesit si a spus ca Romania nu e pregatita si toata presa internationala a scris ca nu e pregatita, ca are probleme in interior (…) Imi doresc sa am un profil de presedinte responsabil, sa nu stea toata ziua si sa se injure, in traditie romaneasca, peste gard, ci sa gaseasca solutii. De 15 ani in tara asta este cool sa fii contra. Aici e marea noastra problema. In momentul in care vom avea un profil de candidat care va avea decenta sa ii puna pe toti la masa si sa gaseasca solutii, cred ca am depasit o etapa” a spus Norica Nicolai.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.