Nicușor Dan o face praf: Traficul din București a devenit sufocant după 3 ani de ”mandat Firea”
Ultima Ora Economic Politic Social

Nicușor Dan o face praf: Traficul din București a devenit sufocant după 3 ani de ”mandat Firea”

„Dacă infrastructura din București nu ar fi atât de precară, nu ne-am mai afla în situația în care, la venirea Suveranului Pontif, un eveniment istoric pentru România, administrația Bucureștiului să închidă școlile și grădinițele, spre disperarea părinților anunțați cu o zi înainte.

Papa Francisc vorbește des despre cât de importantă este educația tinerilor și cu siguranță nu ar încuraja închiderea școlilor cu ocazia vizitei sale.

În București, chiar și o ploaie de vară sau blocarea unor benzi pentru securitate face să explodeze orașul. De aceea este atât de necesară prioritizarea fondurilor municipalității către infrastructura de transport, inclusiv parcări.”, explică Nicușor Dan.

În 2016 Bucurestiul se afla pe locul 5 in topul celor mai aglomerate orase din lume, cu un indice de congestie de 50%, in 2016 acesta crescand cu 7% fata de 2015, potrivit unui studiu publicat în 2017 de producatorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom. În medie, bucurestenii petrec cu 50% mai mult timp in trafic decat in conditii normale de circulatie. La orele de varf situatia este si mai grava, dimineata pierzand cu 90% mai mult timp in trafic decat in conditii normale, iar seara cu 98% mai mult. Clasamentul groazei era în 2016: Mexico City, Bangkok (Tailanda), Jakarta (Indonezia), Chongqing (China), București.

Un an mai târziu, Bucureștiul a urcat două locuri în topul celor mai aglomerate orașe, clasamentul fiind Bangkok (Thailanda), Mexico City (Mexic), București, Jakarta, Moscova, potrivit Tom Tom Traffic Index.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.