Primarul Capitalei, Nicușor Dan
Primarul Capitalei, Nicușor Dan
Ultima Ora Politic

Nicușor Dan a găsit soluția salvatoare pentru alianța PLUS-USR. ”Nu știu dacă nu e prea târziu”

Nicuşor Dan a semnat, joi seara, protocolul de constituire al alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România. El mai spune că va demisiona din partid ”după ce formalităţile se vor fi terminat”, scrie mediafax.ro

”Trebuia să găsim soluţia. (…) A existat problema asta, riscul ca o alianţă pe care nişte oameni vor să o voteze să nu poată să candida. Singura soluţie era ca eu să cosemnez. Nu ştiu dacă nu e prea târziu, dar singura alternativă era ca eu să cosemnez. Ca să cosemnez trebuia să fiu membru de partid, pentru că altfel ar fi fost un fals.

Soluţia a fost să fac o cerere de înscriere, care a fost aprobată de aseară (joi seara – n.r.) de filiala sectorului 6. Am semnat în calitate de membru şi de preşedinte înregistrat în registrul Partidelor Politice. După ce formalităţile astea de înscriere se vor fi terminat o să revin la poziţia iniţială, de independent”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Nicuşor Dan.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, seara decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că motivarea BEC este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.