Video. Consilierii primarului Timișoarei, chef cu manele și lăutari alături de interlopi
Ultima Ora Politic

Nicolae Robu, IRITAT de un jurnalist. Ce întrebări l-au scos din sărite pe edilul Timișoarei

Nicolae Robu, IRITAT de un jurnalist. Ce întrebări l-au scos din sărite pe edilul Timișoarei

Nicolae Robu, edilul Timișoarei, a fost profund iritat de un jurnalist după ce a primit mai multe întrebări despre investițiile publice. Primarul nu a reușit să se abțină și l-a numit ”lichea” și ”agent cu fise” pe ziarist, a scris Mediafax.

Nicolae Robu s-a arătat deranjat, marți, când, în cadrul conferinței de presă organizate la sediul Primăriei Timișoara, a fost întrebat de un jurnalist de la un site local de știri cu privire la noul patinoar care va fi realizat în centrul orașului. Concret, Nicolae Robu a fost întrebat dacă s-a făcut o selecție de oferte, în condițiile în care o firmă privată va realiza patinoarul pe domeniul public.

“S-a făcut ceea ce s-a considerat că trebuie făcut, conform legii, evident. Numai în anumite minți cu fise se întâmplă lucrurile altfel decât conform legii. Mințile care judecă după cum li se introduce fisa și la unii se pare că în ultima vreme s-au introdus fise din belșug și se simte foarte clar lucrul acesta. L-am simțit de-a lungul timpului întotdeauna când erau fisele puse”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, în finalul conferinței de presă, Nicolae Robu a fost întrebat de același jurnalist despre un document pe care l-a semnat, în care edilul a precizat că municipalitatea este de acord să fie amenajată o parcare pe niște terenuri care la vremea respectivă, conform cărții funciare, aparțineau statului român. În acel moment, Nicolae Robu a avut o ieșire nervoasă.

“Nu-mi mai pierd vremea cu dumneavoastră, care văd că de ani de zile aveți aceleași teme, fisele vă cer subiecte și nu le găsiți și atunci iar vorbiți de limuzina de lux, de care ați vorbit de ani de zile. La un asemenea nivel de ticăloșie, nici nu-mi vine să reacționez. Dacă v-aș fi dat în judecată pentru cât m-ați calomniat cu acele titluri, că am primit mită o limuzină de lux, păi ați fi plătit… Eu nu bag în seamă oameni de țeapa dumneavoastră, lichele de acest nivel. Nu sunteți jurnalist, sunteți agent cu fise. Nu sunteți jurnalist, vă primesc aici pentru că sunt eu tolerant. Nu-mi pierd vremea decât să duc această frază până la capăt, punct, cu mine nu o să mai purtați niciun dialog niciodată. Scrieți mai departe toate bazaconiile”, a afirmat Nicolae Robu.

Jurnalistul a încercat să explice faptul că “este un document semnat de dumneavoastră, prin care ați dat drept de servitute unei firme private”, însă Nicolae Robu nu a dorit să ofere un răspuns concret.

“Cred eu că asta e fișa postului. Asta e, e prețul pe care-l plătesc pentru că am făcut spitale, pasaje și tot ce las în urmă prin toată zbaterea mea. Cu oameni de nivelul acesta nu…, nu zic fraza până la capăt, dar ne putem imagina, aceleași lucruri pe care le lasă și alte vietăți. La revedere, o zi frumoasă tuturor, avem de lucru, nu îmi pierd vremea”, a declarat Nicolae Robu, înainte de a se încheia conferința de presă.

În primăvara acestui an, un conflict a izbucnit între Nicolae Robu și jurnaliștii de la cele mai importante publicații din Timișoara, după ce au fost comparați cu “prostituate” și jigniți pentru că au scris despre deszăpezire și datoriile societății de termoficare a orașului. În semn de protest față de atitudinea edilului, aproximativ 20 de jurnaliști din Timișoara au părăsit o conferință de presă organizată de Nicolae Robu la sediul primăriei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.