Nicolae GIUGEA (PNL) spune cu ce pleacă la drum Guvernul Orban, după șapte ani și jumătate de guvernare PSD anti-românească! 1
Ultima Ora Breaking News Politic

Nicolae GIUGEA (PNL) spune cu ce pleacă la drum Guvernul Orban, după șapte ani și jumătate de guvernare PSD anti-românească!

Nicolae GIUGEA (PNL) spune cu ce pleacă la drum Guvernul Orban, după șapte ani și jumătate de guvernare PSD anti-românească!

”Nu cred că ați auzit până acum, atât din partea prim-ministrului Ludovic Orban, cât și a miniștrilor din echipa sa să invoce vreun moment moștenirea dezastruoasă lăsată de PSD, după șapte ani și jumătate de prăduire a avuției naționale. Dacă Ludovic Orban nu a făcut acest lucru, îmi asum eu rolul de a vă prezenta, chiar și sumar, numai câțiva dintre indicatorii dezastrului economic și social lăsat în urmă de guvernele anti-naționale ale PSD.

Un prim aspect, care sfidează evidența, se referă la dezastrul total din infrastructura de transporturi: niciun proiect major de investiții nu a fost demarat vreme de 7 ani și jumătate; șantierele de autostrăzi și drumuri expres zac în rugină, pentru că au fost abandonate; transportul pe calea ferată aproape că a fost desființat; rețeaua de drumuri naționale a devenit o adevărată capcană a morții pentru șoferi. Școlile noi, spitalele moderne, dispensarele de la sat sau locuri suficiente în creșe și în grădinițe au rămas doar promisiuni scrise pe hârtie. Mai mult decât atât, iluziile făcute privind reindustrializarea României, eficientizarea sectorului agricol și salvarea satului românesc prin capitalizarea fermierilor, nici măcar nu au fost discutate în acești ani nefaști pentru țara noastră.

Guvernul Dăncilă pleacă și lasă în urmă o România mai îndatorată cu peste 125 de miliarde de lei, bani împrumutați în ultimii șapte ani, pe care nu-i vedem nicăieri și nici nu știm pe ce s-au cheltuit. De asemenea, românii trebuie să știe că primăriile din România care nu au aruncat banii pe panseluțe sau borduri deja stricate, aveau acumulate economii de peste 14 miliarde de lei, care au fost confiscate de Guvern și cheltuite prost.

Dezastrul financiar se vede cu ochiul liber în aceste zile, când execuția bugetului general consolidat pentru primele 9 luni ne arată că deficitul bugetar a ajuns la 29 de miliarde de lei! Acești bani au fost împrumutați de PSD pentru a fi cheltuiți în prezent și vor fi plătiți de copiii și nepoții noștri.

Dacă mai adăugă la tot acest peisaj și faptul că România este în punctul de a pierde aproape 15 miliarde de lei din fondurile europene nerambursabile, atunci înțelegem cu toții dimensiunea dezastrului generat de incompetența și hoția guvernelor PSD.

Ar fi fost bine ca socialiștii, chiar dacă au eșuat complet în domeniul economic, măcar să fi reușit să elimine inechitățile grave din salarizare sau din sistemul public de pensii. Din păcate, în loc să facă dreptate, au reușit contraperformanța să facă și mai multe nedreptăți între oameni. Salariații sunt supărați că la muncă egală și pregătire profesională identică primesc salarii diferite, iar pensionarii sunt dezamăgiți că au fost înșelați cu promisiunea că punctul de pensie va ajunge la 45% din salariul mediu brut pe economie și va fi majorat, în fiecare an, fără să crească prețurile.

Cu toate acestea, țara a refuzat să se prăbușească sub povara unor guverne PSD care au lovit cu toată forța în toate domeniile vieții economice și sociale. Am toată încredea în faptul că Ludovic Orban și echipa sa va reuși să reparte o parte dintre stricăciunile făcute de PSD! De asemenea, trag speranța că românii au înțeles cât de mult rău a făcut țării PSD și minciuna propagată de liderii săi, iar la următoarele alegeri să scăpăm definitiv de urmașii regimului de tristă amintire.”, spune pentru NewsTeam.ro, deputatul liberal Nicolae Giugea

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.