SENZAȚIONAL. Un tânăr de 16 ani, originar din Năsăud pe covorul roșu la Cannes
SENZAȚIONAL. Un tânăr de 16 ani, originar din Năsăud pe covorul roșu la Cannes
Exclusiv Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO. SENZAȚIONAL. Un tânăr de 16 ani, originar din Năsăud pe covorul roșu la Cannes. Filmul în care joacă are șanse la marele premiu

Jason Buda – ai cărui părinți s-au născut în Năsăud, acum stabiliți în Londra – a participat zilele trecute la Cannes, la premiera filmului „Bird”, regizat de britanica Andrea Arnold. 

Acţiunea din Bird este plasată în apartamentele ocupate ilegal de persoane fără adăpost, într-o zonă defavorizată din Kent, în sud-estul Angliei.

Este povestea unei adolescente de 12 ani, Bailey (interpretată de tânăra actriţă Nykiya Adams). Fratele fetei – Hunter – este interpretat de tânărul Jason Buda (16 ani) cu origini din Năsăud.

Janson Buda
Janson Buda

Jason a fost ales după mai multe runde de interview-uri de casting. Inițial aveau nevoie de un tânăr pentru un rol mai mic. Dar după ce a făcut cunoștință cu Jason, Andrea Arnold i-a propus un rol principal”, spune Darius Buda, tatăl tânărului actor.

Darius Buda, tatăl tânărului actor
Darius Buda, tatăl tânărului actor

Filmul Bird relatează povestea tinerei Bailey și a fratelui ei, Hunter. Este un emoționant tablou social despre violenţe conjugale,  copii care cresc singuri și părinţi în derivă. Despre fraţi şi surori despărţiţi şi adolescente care rămân însărcinate.

Regizoarea Andrea Arnold a mixat în acest tablou fascinaţia sa pentru păsări, surprinzătoare elemente fantasy, dar şi o coloană sonoră energizantă, de la Blur, la Oasis şi Fontaines D.C.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară între 14 și 25 mai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.