Mugur Isărescu avertizează: Creșterea economică pe consum este o catastrofă pentru România
Ultima oră. Firea l-a numit pe Mugur Isărescu cetățean de onoare al Capitalei
Ultima Ora Economic

Mugur Isărescu aruncă bomba. Economia lui Dăncilă e la pământ

Banca Naţională a majorat prognoza de inflaţie pentru sfârşitul acestui an cu 1,2 puncte procentuale de la 3% la 4,2%, iar prognoza pentru 2020 urcă cu 0,2 puncte procentuale, la 3,3%, a anunțat Banca Națională a României.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a caraterizat prognoza drept „realistă”, într-un an electoral. Isărescu a remarcat, ca factori care au dus la creșterea prognozei creșterile de accize la produsele din tutun, precum și prețurile combustibililor, influențate de tensiunile din zona Golfului Persic, de declarațiile președintelui american Donald Trump și de situația tensionată în relația cu Iranul, factorri care nu apăruseră la estimarea din luna februarie.

Guvernatorul BNR a admis și posibilitatea unei noi reviuni, în scădere, în cazul unui an agricol bun sau în cazul unei scăderi a prețului petrolului.

Alți factori care au infleunțat evoluția inflației, care a ieșit din panta descendentă în primul trimestru al anului, au fost creșteerea prețului legumelor, generalizată la nivelul UE, creșteea veniturilor salariale, deprecierea moderată a monedei naționale în raport cu euro și dolarul, precum și repoziționarea așteptărilor inflaționiste ale agenților economici pe un palieer superior.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.