Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Politic

Moțiune de cenzură ÎMPOTRIVA Guvernului Dăncilă. Nu mai au voie să părăsească Bucureștiul

Moțiune de cenzură ÎMPOTRIVA Guvernului Dăncilă. Nu mai au voie să părăsească Bucureștiul

Liberalii ar vrea ca în intervalul 15-21 noiembrie ar vrea să depună în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, în acea perioadă aleșii partidului având interdicție să părăsească Bucureștiul, au declarat surse din interiorul PNL, luni, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au mai precizat că, din acest motiv, parlamentarii liberali au primit consemn să nu plece din Capitală în perioada 15-21 noiembrie.

Printre cele mai vocale partide din Opoziție în sensul depunerii unei moțiune de cenzură a fost PMP: După consultările de miercurea trecută cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni, pe tema modificării legislației în domeniul justiției, liderul partidului, Eugen Tomac, a anunțat că susține o moțiune de cenzură în condițiile în care coaliția PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiție.

La rândul său, senatorul PMP Traian Băsescu a îndemnat partidele din Opoziţie să încerce depunerea unei moţiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea şanse de reuşită.

În schimb, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan spunea, a doua zi după consultările de la Cotroceni, că persoanele care vor să inițieze moțiune de cenzură împotriva Guvernului îi fac jocul liderului PSD, Liviu Dragnea, acesta având de fapt majoritate în Parlament.

Ultima moțiune de cenzură împotriva Executivului, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.