Monstruozitate: 30 de pacienți de la spitalul de psihiatrie din Vulcan, folosiți cobai pentru experimente 1
Ultima Ora Justiție Sănătate

Monstruozitate: 30 de pacienți de la spitalul de psihiatrie din Vulcan, folosiți cobai pentru experimente

Incredibil! Pacienți fără discernământ de la Secția de Psihiatrie Vulcan, județul Brașov, au fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente. Dezvăluirea a fost făcută de managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu.

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan că zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente, arată digi24.ro.

„Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu.

Potrivit acestuia, studiul „nu este etic și legal”.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienți, iar aici avem pacienți cronici și fără discernământ”, a afirmat managerul.

Acesta a adăugat că își va declina competența și va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.