Monica Macovei a izbucnit. Îi cere lui Iohannis să nu promulge modificările din justiție
Ultima Ora Politic

Monica Macovei REACȚIE DURĂ după OUG pe Legile Justiției. ”Guvernul strică tot controlat de Dragnea”

Monica Macovei REACȚIE DURĂ după OUG pe Legile Justiției. ”Guvernul strică tot controlat de Dragnea”

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, reacție dură după OUG pe Legile Justiției. Aceasta susține că totul a fost bine ascuns de ochii lumii, pentru ca guvernul să poată aproba orice dorește.

„Guvernul-strică tot controlat de Dragnea schimbă iar legile justiției, pe genunchi, departe de ochii lumii, fără avize și dezbatere publică. Iar vom afla din Monitorul oficial ce aprobă în Guvern!

Toader a anunțat că a repus în lege ca ministrul Justiției să poată sesiza Inspecția judiciară în legătură cu activitatea procurorilor. De ce vrea Toader să fie anchetați disciplinar procurorii la cererea unui politician? De ce să fie procurorii expuși șantajului și la mâna unui ministru numit politic?

Toader cârpește legea, stabilind că interviul pentru numirea unui procuror șef va fi public încă de la Ministerul justiției, dar nu îi redă președintelui posibilitatea de a respinge motivat mai multe propuneri făcute de ministru.

Legile justiției trebuie corectate, așa cum a recomandat și Comisia de la Veneția în raportul preliminar din iulie. Dar ce încredere poți avea într-un Guvern care nici măcar nu mai așteaptă 5 zile până apare raportul final al Comisiei de la Veneția?

Iar Dăncilă pleacă în Turcia, să se întâlnească cu dictatorul Erdogan”, scrie Monica Macovei pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii