Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei intră pe mâna judecătorilor
Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei intră pe mâna judecătorilor
Ultima Ora Politic

Monica Macovei ÎI ACUZĂ pe Dan Voiculescu și Liviu Dragnea de amenințare la adresa libertății de exprimare a presei

Monica Macovei ÎI ACUZĂ pe Dan Voiculescu și Liviu Dragnea de amenințare la adresa libertății de exprimare a presei

Europarlamentarul Monica Macovei susține că dezbaterile de la Bruxelles sunt necesare în contextul unui „asalt asupra justiției”, făcând referire la o posibilă amenințare la adresa libertății de exprimare, condamnând astfel afirmațiile făcute de Dan Voiculescu și Liviu Dragnea făcute la adresa unor publicații.

„Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în seara asta în Comisia LIBE să discutăm despre situația din România, inclusiv independența sistemului judiciar. Discuția a fost introdusă de urgență pe ordinea de zi, săptămâna trecută, pentru că niciodată până acum oficialii europeni nu au fost atât de îngrijorați de ceea ce se întâmplă în România: asaltul neobosit asupra justiției, atacul brutal asupra românilor care protestează față de derapajele PSD&ALDE.

 

În plus, Dragnea a făcut aseară noi amenințări la independența presei și a libertății de exprimare și a trasat sarcini să se facă o lege împotriva jurnaliștilor independenți care nu se lasă păcăliți și scriu onest despre cum PSD&ALDE confiscă țara zi de zi.

Doi condamnați – Dragnea și Voiculescu – pun acum la cale cum să închidă definitiv gura presei libere, după ce au văzut că jurnaliștii independenți nu s-au speriat de controalele ANAF sau de amenințările politicienilor cu dosare penale și continuă să publice investigații despre cum e jefuită țara și cum justiția și statul de drept sunt sugrumate.

Dezbaterile din Parlamentul European sunt cu atât mai necesare. Încercările lui Dăncilă și Tăriceanu, veniți preventiv săptămâna trecută la Bruxelles, de a le spune deputaților europeni că în România cei care protestează față de PSD&ALDE sunt “drogați” și că din cauza “protocoalelor secrete” o duc românii rău au eșuat. Europarlamentarii PSD și ALDE vor încerca și în plenul Parlamentului European, miercuri, la dezbaterea despre statul de drept și independența justiției din România, să denigreze țara și pe români, să scoată de la naftalină subiecte prăfuite, să citească punctajele unor condamnați, să facă rău României.

Depinde de noi toți ca adevărul să învingă! Și, pentru asta, avem nevoie de presă independentă și justiție puternic”, transmite Monica Macovei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.