Moldovenii sunt chemați la urne să-și aleagă primarii
Moldovenii sunt chemați la urne să-și aleagă primarii
Externe Ultima Ora

Moldovenii sunt chemați la urne să-și aleagă primarii. 27 de candidați pentru fotoliul de edil al Chișinăului

Moldovenii merg duminică la vot pentru a-și alege primarii și consilierii locali. Pentru fotoliul de primar al Chișinăului se bat 27 de candidați, număr record în istoria alegerilor din Republica Moldova.

Moldovenii vor trebui să desemneze, prin vot, cei 898 de primari, inclusiv din municipiul Chişinău, precum şi cei 11.058 de consilieri locali, din raioane, municipii, oraşe, comune şi sate.

Pe liste sunt candidaţi din partea a 35 de partide politice dar şi independenţi. Pentru cele 898 de primării din ţară au fost depuse peste 3.200 de candidaturi.

În afară de cele 35 de partide, mai înregistrase candidaţi şi un alt partid, ‘Şansă’, care însă a fost scos din cursă, după ce Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova decis, vineri, anularea candidaturilor înregistrate pe motiv că această formaţiune politică a fost asimilată unei grupări de criminalitate organizată.

DECIZIA

Partidul „Şansă” , a l oligarhului Ilan Șor, înregistrase pentru alegerile locale de duminică 652 candidaţi la funcţia de primar în oraşe şi sate şi peste 9.000 de candidaţi la funcţia de consilier la diferite niveluri.

Fugarul Ilan Șor
Fugarul Ilan Șor

Lupta pentru fotoliile de primar ar putea beneficia de un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni, între candidaţii plasaţi pe primele două locuri, în cazul în care niciun candidat nu obţine o majoritate simplă în primul tur.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.