Se cere diversificarea laboratoarelor de simulare necesare studenților facultăților de medicină
Absolvenții de Medicină sunt revoltați. ”Ne-am pus viața pe pauză”
Ultima Ora Sănătate

MODIFICĂRI în pregătirea de specialitate a medicilor rezidenți. Ce a apărut nou

MODIFICĂRI în pregătirea de specialitate a medicilor rezidenți. Ce a apărut nou

”Am susținut în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților o propunere legislativă care vine în sprijinul medicilor rezidenți. Astfel, pe viitor, aceștia vor putea să efectueze pregătirea de specialitate și în unități sanitare acreditate aflate în administrațiile publice locale, inclusiv în cabinetele medicale individuale de medicină de familie.

Proiectul legislativ care a fost adoptat în ședința de vot final a Camerei Deputaților din data de 13 decembrie 2018, cu 204 voturi „pentru”, prevede, de asemenea, organizarea și finanțarea rezidențiatului,.

Acest proiect de lege face referire și la redistribuirea locurilor/posturilor rămase neocupate în urma concursului de rezidențiat pentru candidații care au avut punctajul de absolvire la examen.

Dacă în anul 2017 au fost publicate 3.653 de locuri pentru rezidențiat, în anul 2018 cifra a fost majorată la 4.000, iar anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri, suplimentate ulterior cu alte 300 de locuri. Astfel s-au realizat premizele pentru reducerea deficitului de medici specialiști din România.

Legislația actuală și politicile de sănătate ale Guvernului României vin în sprijinul medicilor, dar mai ales al pacienților.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Maricela Cobuz.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii