Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană
Externe Ultima Ora

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 03-14 mai 2023

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua, în perioada 03-14 mai 2023, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Cu acest prilej, Geoană, va avea întâlniri cu înalți oficiali guvernamentali, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Departamentului de Stat, cu membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților din Washington DC, cu cercetători de la Universitatea Stanford și Virginia Tech, cu membri din conducerea companiei Google, cu antreprenori din domeniul tehnologiei din Silicon Valley, precum și cu reprezentanți ai comunităților românești din mai multe orașe din SUA.

Miercuri, 3 mai, Secretarul General Adjunct al NATO va participa la Conferința globală a Institutului Milken din Los Angeles, California, unde va ține discursul de deschidere și se va alătura panelului „From European Dream to Reality”, la ora 20:00 (ora României). Panelul va fi transmis în direct pe site-ul conferinței, AICI.

Marți, 9 mai,Mircea Geoană va susține un discurs despre „Securitate, libertate și prosperitate în Europa de Est” la Centrul pentru Libertate și Prosperitate al prestigiosului think- tank american Atlantic Council, la ora 17:00 (ora României). Evenimentul va avea loc la Washington DC și va fi transmis în direct AICI.

Joi, 11 mai, este programată o întâlnire cu reprezentanții Diasporei românești din SUA, în cadrul unei dezbateri în format hibrid, având ca temă „Parteneriatul Strategic România – SUA: Perspective, Ambiții, Orizont 2030″. Dezbaterea este organizată de Proiectul Romania 2030 și New Economy Trust (NET), în parteneriat cu Romanians of DC și Federația Organizațiilor Româno-Americane (FORA). Întâlnirea va începe la ora 18:30 (ora României) și va fi transmisă în direct AICI.

Duminică, 14 mai, Secretarul General Adjunct va ține un discurs în cadrul ceremoniei de absolvire de la Virginia Tech, din Washington DC. Remarcile sale vor fi transmise în direct pe site-ul web al universității, la ora 20:00 (ora României).

Virginia Tech - DC area
Virginia Tech – DC area

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.