Mircea Diaconu ignorat de Ponta și Tăriceanu. Actorul lăsat de izbeliște de cei care au spus că-l susțin pentru Cotroceni
Mircea Diaconu
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Politic

Mircea Diaconu este disperat. Nu poate strânge semnăturile pentru a candida. Cere milă pe facebook

Actorul Mircea Diaconu, cel care candidează la președenția României susținut de Ponta și de Tăriceanu are mari probleme cu strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru a putea intra în cursa pentru Cotroceni.

Diaconu, cu tot sprijinul Pro România și ALDE nu reușește să convingă românii să-i acorde încrederea lor pentru a se putea înscrie în competiția electorală pentru funcția de președinte al României.

Surse din celel două partide au declarat pentru NewsTeam.ro că oamenii puși de ei să strângă semnături se confruntă cu refuzul românilor de a semna pentru Diaconu.

”Nu cred că a fost cea mai bună idee să-l sprijin pe Diaconu. Oamenii mei de la corturi nu strâng mai deloc semnături. Lumea nu vrea un actoraș la Cotroceni. Vrea un om politic. Nu au încredere în ”măscărici”, cum le spun ei actorilor. Cred că foarte, foarte greu vom avea celel 200.000 de semnături pentru a putea intra în competiție”, spune pentru NewsTeam.ro, un lider județean ALDE.

Nici cei de la Pro România nu sunt mai optimiști în ceea ce privește semnăturile pentru Diaconu. Și aceștia au aceleași probleme cu refuzul populației de a semna pentru fostul ministru al culturii.

”Oamenii ne spun că ce-i mai trebuie lui Diaconu. A fost ministru, senator, europarlamentar, are o căruță de bai și pensie foarte mare, specială. Să stea acasă sau să meargă la teatru și facă un rol memorabil, ca să intre în galeria marilor actori români, că până acum se califică doar la categoria actorași. Sau la ”fost și el pe scenă”, spune un lider al Pro România.

Văzând refuzul românilor de a-l susține pe Diaconu, cei care îi fac campania electorală au apelat la facebook pentru strângerea de semnături. Actorul spune că plătește el plicurile cu semnături sosite la sediul său de campanie.

”Am primit foarte multe mesaje cu privire la strângerea semnăturilor de susținere, pentru care vă mulțumesc din nou. Iată, mai jos, ce puteți face în această fază preliminară:

∙ Printează formularul pentru semnături, identifică susținătorii și completează corect rubricile cu datele cerute.

∙ Roagă-i pe susținători să semneze și asigură-i că datele lor personale nu vor fi folosite în alte scopuri.

∙ Nu uita să te înscrii și pe tine ca susținător.

∙ Completează cu acuratețe și semnează declarația de la finalul listei.

∙ Urmărește informațiile pe care le vom publica pe facebook despre centralizarea listelor de semnături.

∙ Dacă nu se face o astfel de centralizare în localitatea ta, expediază plicul, cu plata la destinatar, la adresaStr. Maica Alexandra, nr. 23, sector 1, București”, scrie Diaconu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.