Ministrul sănătății Nelu Tătaru nu ia în calcul carantinarea județelor 1
Ultima Ora psd Sănătate Social

Ministrul sănătății Nelu Tătaru nu ia în calcul carantinarea județelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că, în acest moment, nu este luată în considerare o carantinare a județelor.

„În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a județelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcție de sănătate publică evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât și contactii direcți.

Acolo unde există focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internați cei care sunt pozitivi. În condițiile în care vor există într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim și la posibilitatea unei carantinari. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătății.

El a precizat că dacă va există o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, atunci autoritățile se vor gândi și la posibilitatea unei carantinari, menționând că nu este cazul în acest moment.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii