Ministrul muncii Olguța Vasilescu a făcut anunțul. Sunt vizați sute de mii de români 1
Ultima Ora Politic

Ministrul muncii Olguța Vasilescu a făcut anunțul. Sunt vizați sute de mii de români

Ministrul muncii Olguța Vasilescu a făcut anunțul. Sunt vizați sute de mii de români

Ministerul Muncii a transmis un mesaj tranşant pentru românii care primesc ajutoare sociale. Potrivit unui proiect legislativ, statul nu ar mai trebui să îi încurajeze pe cei care trăiesc din ajutoare sociale, ci ar trebui să se implice în angajarea acestora.

 

”Asistenţa socială nu înseamnă să dai bani unor oameni leneşi care nu vor să muncească, fără să se gândească însă că acei bani vin de fapt din buzunarul semenilor lor care trag pe brânci pentru un ban cu ajutorul căruia să îşi asigure pâinea zilei de mâine, ci să-i ajuţi pe cei cu adevărat marginalizaţi care nu au nicio şansă în societate.”, se arată în documentul citat.

În România există aproximativ 7 milioane de persoane care se plâng de sărăcie, dar nu îşi caută un loc de muncă, nici măcar nu îl acceptă atunci când i se oferă. Aceşti oameni preferă să trăiască din ajutoare sociale de la stat, decât să muncească.

În forma actuală a legii, refuzarea de 3 ori a unui loc de muncă, conduce la pierderea dreptului de a primi ajutor social.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.