Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a câștigat războiul cu pubelele de gunoi
Ultima Ora Politic

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a câștigat războiul cu pubelele de gunoi

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a câștigat războiul cu pubelele de gunoi

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, pe o rețea de socializare, finalizarea unei investiții uriașe. După șase ani, s-a reușit eliminarea lor.

Olguța Vasilescu a dezvăluit că, după șase ani, se vor elimina, în sfârșit, pubelele mizerabile de pe străzile din Craiova, dat fiind că proiectul de containere îngropate este gata.

„În sfârșit… Am demarat acest proiect de containere îngropate in anul 2012, după ce am văzut soluția la Slatina, oraș condus atunci de Darius Valcov. Licitația a durat nu mai puțin de 4 ani!!!! Contestații, procese etc. Proiectarea a durat ceva mai puțin. La fel construirea propriu-zisa a containerelor. Deci, in total, 6 ani ca sa reușim sa eliminam pubelele mizerabile de suprafața, care produceau atâta disconfort locuitorilor din cartierele craiovene, mai ales celor care locuiesc la parter și lângă platforme! A fost unul dintre proiectele la care am ținut mult și îmi pare bine ca se implementează, chiar dacă nu mai sunt primar sa ma bucur de reușită din aceasta calitate. Felicitări Ion Prioteasa și Mihai Genoiu pentru răbdare și tenacitate! E o investiție pe fonduri europene absolut necesară!
#birocrațianeomoară”, a scris Vasilescu, pe o rețea de socializare.

Marți, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, o ședință de lucru cu reprezentanții asocierii de firme care a câștigat licitația publică pentru furnizarea și montarea containerelor îngropate destinate colectării deșeurilor în Craiova, precum și a utilajelor necesare operării acestora, scrie micapi.ro.

Contractul încheiat între Consiliul Județean Dolj și S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L., are o valoare totală de 34.380.393 lei, inclusiv TVA, sumă care include prețul utilajelor specifice și al containerelor furnizate, precum și prestarea serviciilor de proiectare, inscripționare, instruire și testare aferente și executarea lucrărilor de montare. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.

Conform sursei citate, investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.